• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kur’an-ı Kerim’i işaret diliyle 1 ayda öğrendiler

Yeniakit Publisher
2014-06-06 10:13:00 -
Kur’an-ı Kerim’i işaret diliyle 1 ayda öğrendiler

Kayseri Melikgazi İlçe Müftülüğü bünyesinde açılan Kur’an-ı Kerim kursu büyük ilgi gördü. İşaret diliyle Kur’an-ı Kerim ve dini bilgileri öğrenmek isteyen kursiyerler, tereddütle başladıkları kursta, bir ay gibi kısa bir sürede Kur’an-ı Kerim’i işaret diliyle okumayı başardılar.

KAYSERİDiyanet İşleri Başkanlığı’nın engellilerin dini eğitimini kolaylaştırmak için düzenlediği çalışmalar kapsamında açılan işaret diliyle Kur’an-ı Kerim kursuna Kayseri’de her yaştan engelli katılıyor. Melikgazi İlçe Müftülüğü bünyesindeki, Kur’an-ı Kerim öğreticisi Maşide Şişman tarafından işaret diliyle verilen kursta 30 kadın eğitim alıyor. İşitme engellilerin yoğun ilgi gösterdiği kursta, Kur’an-ı Kerim öğrenmek için kursiyerlerin gösterdiği çaba dikkati çekiyor.

HEM HEYECANLI, HEM AZİMLİLER

Kursiyerlerinin çoğunun doğuştan işitme yetileri olmadığını anlatan Şişman, “Kursa ilk katıldıklarında öğrencilerin tereddütleri vardı. Kur’an-ı Kerim’i öğrenemeyeceklerini sanıyorlardı ancak çoğu bir ayda öğrendi. Duyamadıkları için öğrencilerimin çoğu konuşamıyor. Doğru sesleri çıkarıyorlar ancak kendileri bunu duyamıyor. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için takdir edilecek bir gayret gösteriyorlar” diye konuştu.

GAYRETLERİYLE ÖRNEK OLUYORLAR

İşitme engellilere sadece Kur’an-ı Kerim öğretmediklerine dikkati çeken Şişman, şöyle devam etti: “Şehrin farklı semtlerinden, uzak mesafelerden buraya gelen öğrencilerimize Kur’an-ı Kerim’in yanı sıra temel dini bilgileri, hadis ve ayetlerin anlamlarını işaret diliyle öğretiyoruz. Öğrencilerin çoğu lise mezunu, aralarında üniversite mezunları da var. Türkçe’yi, matematiği, İngilizce’yi çok iyi biliyorlar. Kur’an-ı Kerim’i de işaret diliyle kolayca öğreniyorlar. Engellilerimizin dini hassasiyetleri çok yüksek. Başladıkları işi neticelenDiyanet İşlerdirmek istiyorlar, ezber yapma konusunda çok gayretliler. Bu kardeşlerimizin gayreti dini eğitim almak isteyen tüm insanlara örnek oluyor.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

HAZRETİ PEYGAMBERE ÖZGÜ İŞARET

Şişman, Diyanet İşleri Başkanlığınca Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü oluşturulduğunu,  İslam dinine ait kavramların sözlüğe konulduğunu belirterek, “Hazreti Muhammed (sav)’i anlatan özel bir işaret geliştirildi. İslam dünyasında bu kavramlar yok. İslam dünyasına cevap verebilecek şekilde sözlük hazırlandı” diye konuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23