• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kurban bayramı ikramiyesi bu hafta yatar mı? | Emekli ikramiyesi ne zaman yatar?

Yeniakit Publisher
2020-07-12 16:34:00 -
Kurban bayramı ikramiyesi bu hafta yatar mı? | Emekli ikramiyesi ne zaman yatar?

Kurban bayramı ikramiyesi ne zaman hesaba yatırılacak? | Milyonlarca emekli zamlı emekli maaşlarını ve kurban bayramı ikramiyesinin ne zaman hesaplarına yatacağını araştırmaya başladı. Vatandaşlar 31 Temmuz Cuma gününe gelen kurban bayramı için ikramiyelerin ayın kaçında ödeneceğini araştırıyor. Konu hakkında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk önemli bir açıklama yaptı. Bakan Selçuk’un açıklamaları “Emekli ikramiyesi ne zaman yatacak?” , “Emekli ikramiyesinin ödeneceği gün?” , “Emekli ikramiyeleri ayın kaçında yatar?” , “2020 kurban bayramı ikramiyesi ne zaman?” , “Emekli ikramiyeleri bu hafta yatar mı?” sorularına cevap vermiş oldu. İşte, detaylar.

Milyonlarca emekli her sene ramazan ve kurban bayramlarında ödenen bayram ikramiyelerinin ne zaman yatacağını merak etmekte. Bu sene koronavirüs salgını sebebiyle ramazan bayramı ikramiyesi bayramdan bir ay önce nisan ayında ödendi. Kurban bayramına kısa bir zaman kala ise vatandaşlar kurban bayramı ikramiyelerinin ne zaman ödeneceğini araştırmaya başladı.

Kurban bayramı ikramiyesi bu hafta yatar mı? | Emekli ikramiyesi ne zaman yatar?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, emekli ve hak sahiplerinin farklı tarihlerde bankaya giderek mağduriyet yaşamaması için Kurban Bayramı ikramiyelerinin emekli aylıklarıyla hesaplara yatırılacağını belirtti.

Bakan Selçuk, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 12 milyon emeklimizin Kurban Bayramı ikramiyeleri 17-29 Temmuz tarihlerinde ödenecek. Zamlı temmuz aylıklarıyla Kurban Bayramı ikramiyelerinin, SSK'lı emeklilerimiz için 17-26 Temmuz tarihleri arasında, Bağkur'lu emeklilerimiz için de 25-28 Temmuz tarihleri arasında aylık ödeme günlerinde hesaplara yatırılacak. Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşlarımızın ağustos ayına ilişkin aylıkları, Kurban Bayramı'na denk gelmesi nedeniyle temmuz aylık farkı, ağustos aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyeleriyle ödenecek. Bu kapsamda Ziraat Bankasından her ayın 1. ve 2. gününde aylıklarını alanlara 28 Temmuz'da, 3. 4. ve 5. gününde aylıklarını alanlar da 29 Temmuz'da ödemeler gerçekleştirilecek. Aylıklarını diğer bankalardan alan emeklilerimize ise 28 Temmuz'da ödeme yapılacak."

Emeklilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bakan Selçuk, "Çalışarak ülkemizin kalkınmasına katkı sunan, üreten, alın teri döken, ülkemizin her bir karışında emeği ve hizmeti olan emeklilerimize ikramiyelerinin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Şimdiden aileleriyle birlikte hayırlı bayramlar geçirmelerini diliyorum." ifadelerini kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kurban bayramı ikramiyesi ne kadar 2020

Her sene emekli vatandaşlara ramazan ve kurban bayramlarında iki kez ikramiye ödeniyor. Emekli vatandaşlar ikramiyenin yatacağı tarih kadar ne kadar bir rakam alacaklarını da merak ediyor. Bayramlarda vatandaşlara 1000’er lira ikramiye ödeniyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23