• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Kürtlere en büyük zulmü CHP yaptı

Yeniakit Publisher
2019-02-11 13:20:00 -
Kürtlere en büyük zulmü CHP yaptı

Milli Şef İsmet İnönü’nün CHP iktidarı döneminde hazırlanan Kürt Raporu’nda, Kürt dili, ‘bilinmeyen dil’ olarak devlet kayıtlarına geçti.

Türkiye, kritik yerel seçimlere doğru giderken, çok partili siyasi hayatımızın en iğrenç ittifakına da sahne oluyor. Vesayetçi zihniyetin kurumsallaşmış hali olan CHP ile Kürtlerin hakkını savunduğunu iddia etmesine rağmen PKK’nın siyasi kanadı haline gelen HDP arasındaki üstü örtülü ittifak, mide bulandırıyor. Milli Şef İsmet İnönü döneminde başlatılan ve CHP içerisinde halen süregelen Kürt düşmanlığı ise, hafızalardaki tazeliğini halen koruyor. CHP’nin tek parti iktidarı dönemindeki Başbakanı İnönü 1930 yılında Sivas’ta yaptığı bir konuşmada, “Bu ülkede sadece Türk etnik ulusu ırksal haklar talep etme hakkına sahiptir. Başka hiçbir ırkın böyle bir hakkı yoktur” sözleriyle resmi olarak inkar politikasını başlatıyor. Aynı dönemde CHP’nin Genel Sekreteri olan Recep Peker de, “Hukuki ve siyasi haklar tüm ulus ve fertleri için geçerlidir. Ancak etnik kökene sahip olanlar ya da olduklarını düşünenler ulusal topluluğa katılamazlar. Çünkü ulusal topluluğun tek bir etnik kökeni vardır; o da Türklüktür” diyerek inkar siyasetini bir adım öteye taşıyor.

Kimlikleri inkar edildi

CHP’nin inkar politikası tek parti dönemleriyle sınırlı kalmadı. Kürt diline, kimliğine ve benliklerine olan düşmanlıklarını her fırsatta dile getiren CHP’liler, ırkçı yüzlerini ifşa etmekten çekinmedi. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman GülerTürk ulusuyla Kürt milliyeti eşit olamaz’ sözleriyle dedelerinin yolundan gittiğini gözler önüne sermişti. CHP zihniyetinin Kürtlere olan düşmanlığı mahkeme salonlarına kadar uzanmıştı. Türkçe bilmediği için savunmasını kendi dilleriyle yapan Kürt vatandaşlarımızın konuştuğu dil, ‘bilinmeyen dil’ olarak tutanaklara geçmişti. Yine İsmet İnönü döneminde bir Kürt Raporu hazırlanarak, bölge halkını yok saymaya yönelik politikalar bilimsel bir temele indirildi. Skandal raporda, “Türklerle Kürtler aynı okulda okumalıdır. Bu Kürtleri Türkleştirmek için etkili olacaktır”, “Van ve Erzincan’da acele olarak, Muş Ovası’nda tedricen ve Elazığ Ovası’nda kuvvetli Türk kitleleri vücuda getirmek zorundayız”, “Ağrı’da Kürtlerin medenileşip, sükunet bulmaları bile kardır” gibi ifadeler yer alıyor. Ayrıca CHP’nin tek parti sultası döneminde, Şeyh Esad Erbili’nin de aralarında olduğu önemli din alimleri idam edildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23