• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

'Kürtlerin dostu dağlar değil halklardır'

Yeniakit Publisher
2016-02-05 07:29:28 -
'Kürtlerin dostu dağlar değil halklardır'

AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu, "Kürtlerin dostu dağlar değil, aynı coğrafyada birlikte yaşadıkları halklardır" dedi.

Türkiye'de yeni anayasa ve başkanlık sistemi etrafındaki tartışmalar ile Güneydoğu'da yaşanan olaylar, AK Parti milletvekilleri Orhan Miroğlu, Yasin Aktay ve Cemal Öztürk'ün ABD'nin başkenti Washington'da katıldığı panelde masaya yatırıldı.

Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Siirt Milletvekili Yasin Aktay ve Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Türkiye İlerleme Enstitüsü" ile "Cühannüma-USA" kuruluşlarının düzenlediği "Türkiye'nin 2023 Vizyonu ve Başkanlık Sistemi Tartışmaları: Terör Kıskacında Türkiye ve Ortadoğu Gündemi" adlı panele katıldı.

Miroğlu, bölgesel dinamikler değişirken Türkiye'nin içinde ve komşularında yaşanan süreçlerin Kürt meselesini nasıl etkilediğini anlattı. PYD'nin Rajova'da egemenlik sağlarken Esed rejiminin desteğini aldığını ifade eden Miroğlu, bu ikili arasındaki yakın ilişkinin Türkiye'ye PKK üzerinden döndüğüne işaret etti.

ABD'nin DAEŞ'le mücadele ediyor diye PYD ile kurduğu ilişkinin Türkiye'de bir rahatsızlık yarattığının açık olduğunu dile getiren Miroğlu, "Kandil merkezli bir programın Türkiye ve Suriye'de etkin olmasını ABD yönetimi nasıl izah edebilir?" diye konuştu.

"PKK bu savaşı kaybetti ancak bu, Kürtlerin kaybettiği anlamına gelmez"
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"PKK bu savaşı kaybetti ancak bu, Kürtlerin kaybettiği anlamına gelmez" diyen Miroğlu, Güneydoğu'da bazı ilçelerde yaşanan olaylara dikkati çekerek Kürtlerin PKK'nın çukur tuzağına düşmediğini ifade etti.

Ocak ayının son haftasında Türkiye'yi ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın bazı AK Parti, CHP ve HDP milletvekilleri ile İstanbul'da bir araya geldiği toplantıyı anımsatan Miroğlu, "O toplantıda Sayın Biden, bir oğlunu kanserde kaybettiğini, bir oğlunun da Irak'ta savaştığını anlatarak, 'Ben diğer oğlumu Irak'a gönderemem; göndermek istesem bunu annesine izah edemem' dedi" diye konuştu.

Miroğlu, Biden'ın ziyaretinde milletvekilleri ile toplantısında çoğulcu bir yaklaşım içinde hareket edildiğini ancak öğleden sonraki gazetecilerle olan oturumda bu çoğulcu yaklaşımın bulunmadığını belirterek, "Eğer Amerika'nın çıkarları ile Türkiye'nin çıkarlarının ortak olabileceğini düşünüyorsak bölgede olan biteni objektif olarak değerlendiren gözlere ihtiyacımız var demektir" yorumunu yaptı.

Biden'ın anlattığı kişisel hikayenin önemli olduğuna işaret eden Miroğlu, hiçbir annenin kendi çocuğunun ölümüne rıza göstermeyeceğini ve PKK terörünün bitmesi gerektiğini ifade etti. Miroğlu, "Kürtlerin dostu dağlar değil, birlikte yaşadıkları halklardır" dedi.

Miroğlu, Güneydoğu'da son dönemde PKK'nın hendekler üzerinden tırmandırdığı terörün, yerel halk nezdinde bir karşılığının olmadığını anlatarak, hükümetin ilgili tüm kurumlarıyla sahada aktif bir biçimde vatandaşların yanında olduğunu kaydetti.


Kaynak: AA

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23