Kadın - Aile

Kuymak nasıl yapılır? Kuymak tarifi ve malzemeleri

Kuymak nasıl yapılır? Enfes bir kuymak yapmanın püf noktalarını sizler için derledik! 2 veya 3 kişilik tam ölçülü kuymak tarifinin bütün detaylarını haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz. Kuymak malzemeleri, tarifi ve bütün detayları...

Kuymak nasıl yapılır? Kuymak tarifi ve malzemeleri
-

Kuymak nasıl yapılır? Enfes bir kuymak yapmanın püf noktalarını sizler için derledik! 2 veya 3 kişilik tam ölçülü kuymak tarifinin bütün detaylarını haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz. Kuymak malzemeleri, tarifi ve bütün detayları...

Kuymak, yöresel bir lezzet olmasına karşın her bölgede sevilerek tüketilen bir tarif. Hafif olmasının yanı sıra her yemeğe ve kahvalyıya yakışacağı için kurtarıcı bir tarif. Birçok restorant ve kafede kuymak, patatesli yemeklerin tabanıya da aperatif olarak servis edilebiliyor. Bu tarifi mutlaka denemelisiniz...

Malzemeler

  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı tel peynir ve kaşar peynir
  • tuz

Öncelikle derin bir tavanın içerisinde yağı eritin. Dilerseniz bir miktar sıvıyağ ekleyerek daha hafif bir lezzet elde edebilirsiniz.

Yağın içerisine mısır ununu ilave edin ve kavurmaya başlayın. Kıvama gelen ve rengi değişen mısır ununun üzerine suyu ilave ederek kaynamasını sağlayın. Suyu eklerken ve ekledikten sonra topaklanmaması için karıştırmaya özen gösterin.

Ortalama 6-8 dakika kadar suyunu çekmesini, kısık ateşte bekleyin. 

Ocaktan indirmeden 1 dakika öncesinde peynirleri karıştırıp üzerine serpin. Kapağını kapatıp, ocaktan alın. Peynirlerin iyice erimesini bekleyin ve sıcak şekilde servis yapın.

İlişkili haber: Damla orucu bozar mı?
Damla orucu bozar mı?

 

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.