• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Libya'da sıcak gelişme! Kritik nokta Hafter'den geri alındı

Yeniakit Publisher
2020-05-23 13:47:00 - 2020-05-23 14:11:23
Libya'da sıcak gelişme! Kritik nokta Hafter'den geri alındı

Libya ordusu, darbeci Hafter milislerinin kontrolündeki Hamza Askeri Kampı'nı geri aldı.

Libya Ordusu, başkent Trablus'un güneyindeki Halife Hafter'e bağlı milislere karşı ilerleme kaydederken, stratejik Hamza Askeri Kampı'nın tamamında kontrolü sağladı.

Libya Ordusu Resmi Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, yaptığı yazılı açıklamada, ordu birliklerinin, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisleri başkentin güneyindeki stratejik Hamza Askeri Kampı'ndan çıkardıklarını belirtti.

Ordunun milislere karşı ilerleyişinin devam ettiğini kaydeden Kununu, orduya bağlı teknik personelin Hafter milislerinin geride tuzakladıkları mayınları temizleme çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaştı.

Libya Ordusu, Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı. Hafter milislerini pazartesi günü ülkenin batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümeti, batı bölgelerdeki farklı beldeleri de milislerden arındırmaya devam ediyor.

Hafter milislerinin başkente saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune kentini kuşatan ordu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkentin güneyindeki cephelerden Terhune kentini savunmaya çekilmeye zorladı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ordu birlikleri dün başkentin güneyindeki Selahaddin ve El-Meşru ekseninde ilerlerken, bölgedeki kritik noktaları Hafter milislerinden geri almış ve buradaki El-Tekbali Kampı'nda kontrolü sağlamıştı. Hafter milislerinin başkentin güneyindeki cephelerden geri çekilirken, yerleşim bölgelerine çok sayıda mayın tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia Zafer

Hafter, ölünceye  Yada Tutuklanıncaya Kadar Devam Etsinler.

Serdar ekmen

Değerli akit okurları libyada çok güzel anlaşma yaptık ve çok güzel destansı destek veriyoruz ama sürecin sonunda libya hükümeti zafere ulaştığında bizi satmicagini gerçekten garanti edebilirmiyiz yada tamam sizle işimiz bitti deyip diğer agababa ülkelerle anlaşma yapıp bizi satarlarsa ne olacak.yaptigimiz harcamalar ve yolladığımiz asker ve ekipmanlar boşa gidecek.gecmiste bu toplumlar zaten bizi yüzüstü bırakmıştır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23