Kadın - Aile

Limon sosu nasıl yapılır? Zerdeçallı limon sosu tarifi

Limon sosu nasıl yapılır? Özellikle cheesecakelerle hayatımıza gelen limon sosu, şimdilerde neredeyse her tatlının üzerinde kullanılıyor. Peki ama bu basit tarif, limon sosu nasıl yapılır? Çok ekşi olmayan zerdeçallı limon sosunu sizler için derledik. İşte tam kıvamında limon sosu tarifi...

Limon sosu nasıl yapılır? Zerdeçallı limon sosu tarifi
-

Zerdeçallı limon sosu nasıl yapılır? Kesik kesik ve katı olmayan tam kıvamında bir sos için bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler

  • 1 çay bardağından bir parmak eksik limon suyu
  • 1 su bardağı su
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tepeleme nişasta

Bütün malzemeleri derin bir tencereye alın ve çırpma teliyle topaklanma kalmayana kadar karıştırın.

Daha tok bir kıvam istiyorsanız nişastayı, daha ekşi bir tad istiyorsanızda limon kabuğu rendesi ve limon suyunu artırabilirsiniz.

Ocağın altını yakın ve kıvam alana kadar karıştırın. Soğuduktan sonra kıvamının katılaşacağını göz önünde bulundurarak suyunu azaltıp, çoğaltabilirsiniz.

Bir taşım kaynadıktan sonra, kullanmak istediğiniz kaba alarak kullanın.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.