• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Limon suyunun faydaları nelerdir? Limon suyu hangi hastalıklara iyi geliyor?

Yeniakit Publisher
2020-03-26 21:36:00 -
Limon suyunun faydaları nelerdir? Limon suyu hangi hastalıklara iyi geliyor?

C vitamini deposu olan limon, uzmanlara göre insan sağlığına oldukça faydalı. Peki, limon hangi hastalıklara karşı iyi geliyor, limon suyunun faydaları nelerdir? İşte, detaylar...

Limon, mideden cilt bakımına, diş temizliğinden boğaz enfeksiyonlarına, kilo vermeden yüksek kan basıncını kontrol etmeye kadar birçok rahatsızlığa iyi geliyor. Limon, ayrıca romatizma tedavisinde de etkili oluyor. Peki, C vitamini deposu olan limon suyunun faydaları nelerdir?

İşte, limon suyunun sağlığa mucizevi faydaları...

- Mide için iyidir. Sıcak su ile karıştırılmış limon sindirim sorunlarınız azaltmaya yardımcıdır. Mide bulantısı, mide ekşimesi ve parazitlere karşı iyi gelir. Hazımsızlık belirtilerini yok eder. Geğirmeyi sağlar ve şişkinliği engeller. Düzenli olarak içildiğinde bağırsakları verimli olarak çalıştırır. Kabızlığa ve safra üretimine iyi gelir. Balgam miktarını azaltır ve safra taşı erimesine yardımcı olur.

- Cilt bakımına iyi gelir. Limon, doğal bir antiseptik ilaçtır, cilt sorunlarında tedavi edicidir. Cildi gençleştirir, yüze parlaklık verir, c vitamini içerir, anti-aging (yaşlanma karşıtı) etkisi vardır. Siyah noktalara ve kırışıklıklara iyi gelir.

- Diş bakımında etkilidir. Taze limon suyu dişlere uygulandığında diş ağrısını keser. Diş etlerine masaj yapıldığında diş eti kanamalarını durdurur. Ağız kokusunu önler.

- Boğaz enfeksiyonlarını tedavi eder. Boğaz ağrısı, faranjit ve enfeksiyonlarla baş edebilen mükemmel bir meyvedir. Bademcik iltihabına iyi gelir. Gargara yapılabilir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

- Kilo vermede etkilidir. Limon suyu içmek düzenli olarak yapıldığında kilo kaybına yardımcı olur. Yağ yakımını kolaylaştırır. Ilık suya bal ile katıldığında etkilidir. Vücudu forma sokar.

- Yüksek kan basıncını kontrol eder. Yüksek tansiyonda limon suyunun faydalı olduğunu herkes bilir. Yüksek potasyum içerir, kalp sorunlarına iyi gelir, tansiyon düşürür.

- Solunum hastalıklarına iyi gelir. Özellikle astım hastalarında nefes almayı kolaylaştırır.

- Romatizma tedavisi için bire birdir. Diüretiktir ve romatizma tedavisinde kullanılır. Bakteri ve toksinlerin vücuttan atılmasını sağlar.

- İyi bir ateş düşürücüdür. Soğuk algınlığı ve gripte nane limon içilir.

- Kanı temizler. Kolera ve sıtma gibi hastalıklarda tedavi edicidir. Kanı temizler ve arındırır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23