Kadın - Aile

Loznik nasıl yapılır? Asma böreği tarifi

Asma yaprağından yalnızca sarma yapıyorsanız; bu tarifi öğrendiğinizde çok şaşıracaktır. İşte, göçmen usulü asma böreği tarifi…

Loznik nasıl yapılır? Asma böreği tarifi
-

Asma yaprağından yalnızca sarma yapıyorsanız; bu tarifi öğrendiğinizde çok şaşıracaktır. İşte, göçmen usulü asma böreği tarifi…

Loznik nasıl yapılır?

Malzemeler:

  • 250 gram salamura asma yaprağı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı mısır unu
  • 1 demet taze soğan
  • 2 adet pırasa
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sıvıyağ

 

Bir kasenin içerisinde yoğurt ve mısır ununu karıştırın.

İnce ince doğradığınız taze soğan, pırasa ve maydanozları da yoğurda ilave edin.

Ardından kaseye su, tuz ve şekeri ekleyin.

Boza kıvamında bir karışım elde etmeniz gerekiyor. Şayet katı olursa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz.

Bir tencerede su kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine asma yapraklarını atın ve 3-4 dakika haşlayın.

Yapışmaz bir tavanın içerisine aynı tava böreği yapar gibi asmaları dizin. Yaprakların damarları içeri gelecek şekilde dizmelisiniz.

Asmaların üzerine harcı boşaltın.

Tavanın yanından sarkan asmaları harcın üzerine doğru kapatın.

Kalan yapraklarla en üstü kapatın.

Böreğin iki yüzünü de 15'şer dakika pişirin.

Afiyet olsun.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.