• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Macron'dan tarihi çalışma! Fransa'da laiklik elden gidiyor!

Yeniakit Publisher
2019-01-24 00:25:00 - 2019-01-24 00:40:16
Macron'dan tarihi çalışma! Fransa'da laiklik elden gidiyor!

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un laiklik yasası ile ilgili bir çalışma yürüttüğünü söyledi.

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, ülkede Müslümanlarınki dahil her dini kuruluş ve yapıların organizasyonu, finansmanının şeffaflığı ve kamu düzenine riayeti konularında çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

Fransa İslam Konseyi Başkanı (CFCM) Ahmet Oğraş, Paris Camisi Yöneticisi Dalil Boubakeur'ün ev sahipliğinde yeni yıl dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Etkinliğe Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, İçişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurent Nunez, Paris Emniyet Müdürü Michel Delpuech, Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği Müsteşarı Özgür Aslan, CFCM yönetim kurulu üyeleri, diplomatik temsilciler ve çok sayıda Müslüman kuruluşun yöneticileri katıldı.

Hükümet olarak Müslüman kuruluşların işleyişine karışmadıklarını ancak ilgisiz de olamayacaklarını ifade eden Castaner, 1905 laiklik yasasında gerekli görmeleri halinde değişiklik yapabileceklerini belirtti.

Macron 'laiklik yasasıyla' ilgili çalışma yürütüyor

Castaner, ülkede dini kuruluşlar arasında bir ayrım gözetmediklerini belirterek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un laiklik yasası ile ilgili bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Castaner, laiklik yasası ile ilgili yapılan çalışmanın Bakanlar Kuruluna sunulmadan önce CFCM ve diğer dini kuruluşların yöneticileriyle görüşüleceğini aktardı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ülkede Müslümanlarınki dahil her dini kuruluş ve yapıların organizasyonu, finansmanının şeffaflığı ve kamu düzenine riayeti konularında çalışmalar yürüttüklerini belirten Castaner, bu konularda CFCM ile de çalışmak istediğini bildirdi.

Müslümanlara saldırılar kabul edilemez

Castaner, Müslümanlara karşı yapılan saldırıların kabul edilemez olduğunun altını çizerek Fransa'da özgür bir şekilde dinlerini yaşayabileceklerini söyledi. Oğraş ise CFCM'nin çalışmalarını ülkedeki Müslümanların yaşadığı sorunlara odaklanarak yürüttüklerini belirtti.

Hükümet, dini kuruluşların temsilcilerine danışacak

Hükümetin 1905 laiklik yasasında değişiklik isteği olması halinde ülkedeki dini kuruluşların temsilcilerine danışması gerektiğini ifade eden Oğraş, bu yasanın özellikle bir dini hedef almaması gerektiğini ve konuyu dikkatli şekilde takip ettiklerini söyledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23