• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Maduro kirli planı açıkladı: Venezuela'yı almak için savaş...

Yeniakit Publisher
2019-02-12 23:24:00 - 2019-02-13 10:19:20
Maduro kirli planı açıkladı: Venezuela'yı almak için savaş...

ABD'nin darbe girişiminde bulunduğu Venezuela'da Devlet Başkanı Nicolas Maduro, açıklamalarda bulundu.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki krizin sorumlusunun ABD olduğunu söyledi. Maduro, Trump yönetimini de "Aşırı uçta görüşlere sahip bir çete" olarak nitelendirdi.

"Beyaz Saray'daki bu grubun, dünya genelinde güçlü kamuoyu tarafından yenileceğini umuyorum" diyen Maduro, ülkesine insanı yardım gönderilmesine izin vermeyeceğini söyledi.

Bu kararına gerekçe olarak, insani yardımların, "ABD'nin işgalini meşru gösterme yolu" olmasını gösteren Maduro, "Venezuela'yı almak için savaş çığırtkanlığı yapıyorlar" dedi.

BBC'ye konuşan Maduro, muhaliflerin organize ettiği insani yardımların Venezuela'ya sokulmaması konusunda ise ülkesinin halkının bütün isteklerini karşılayabilecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi ve ekledi:

"Kimseye dilencilik yapmamıza gerek yok"

'Trump bizden nefret ediyor, küçümsüyor' diyen Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Bu, Birleşik Devletler İmparatorluğu'nun, Beyaz Saray'ı yöneten aşırı sağcı grubun, Ku Klux Klan'ın çıkarına, Venezuela'yı ele geçirmek için verdiği siyasi bir savaş" açıklamasında bulundu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Maduro ülkesinin ekonomik sorunlarından da ABD'yi sorumlu tuttu ve Washington'un "askeri müdahaleyi meşru kılmak için bir insani kriz oluşturmayı amaçladığını" söyledi.

Venezuela Devlet Başkanı, "Bu da gösterinin bir parçası. Bu yüzden, tüm gururumuzla 'Sizin kırıntılarınızı, zehirli yiyeceklerinizi, artıklarınızı istemiyoruz' diyoruz." ifadelerini kullandı.

Rusya, Çin ve Türkiye de Maduro'yu destekliyor.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23