• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahmud Esad Coşan Hocaefendi'den Ramazan sohbeti: Sigara içmek haramdır

Yeniakit Publisher
2019-05-26 11:33:00 -

Ümmet coğrafyasında İslam kandilleri yakan Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, verdiği bir Ramazan sohbetinde bu mübarek ayda yapılan yanlışlardan birine değinerek sigaranın haram olduğunu, 4 mezhebin 4 müftüsünün de sigaraya haram dediğini belirtmiştir.

Ömrünün her anını Kur’an’a göre yaşayan, verdiği sohbetlerle de insanların bu yolda yürümelerini sağlayan Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, verdiği bir Ramazan sohbetinde 11 ayın sultanı bu mübarek ayda yapılan yanlışlardan birine değinmiştir.

"Oruç kalkandır"

Sigara içen bir kişi üstünden sohbetine başlayan Hocaefendi, kişinin sigara içmediğinde sinirlendiğini, asabileştiğini belirterek bu oruçtan bir şey anlaşılamayacağını dile getirmiştir.

"Oruç tutan insan ahlakını da güzelleştirecek" diyen Esad Coşan Hocaefendi, Peygamberimizin "Oruç kalkandır. Biriniz oruç tuttuğu gün kötü söz söylemesin ve kavga etmesin. Şayet biri kendisine söver ya da çatarsa: ‘Ben oruçluyum’ desin." hadis-i şerifini hatırlatarak kişinin, 'şirretin şirretine uymaması' gerektiğini belirtmiştir.

"Sigara içmek haramdır"

Sohbetine "Zaten sigara içmek bir kabahat. Madem Ramazan'da fırsatını buldun, bari bırak" diyerek devam eden Mahmud Esad Coşan Hocaefendi, sigara içmenin günah olduğunu belirterek "Doğruyu söylemek zorundayız. Dört mezhebin dört müftüsü ilk çıktığı zaman buna haram demişler. Sonradan yavaş yavaş 'neden harammış?', bilmem ne, 'kerahati tahrimiye ile mekruh', vesaire falan hakkında bir şeyler söylenmiş ama doğru değil." demiştir.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23