• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meclis'ten iki vekil Ali Babacan'ın partisine geçiyor

Yeniakit Publisher
2019-07-28 16:59:00 - 2019-07-28 21:35:47
Meclis'ten iki vekil Ali Babacan'ın partisine geçiyor

Eski Ekonomi Bakanı Ali Babacan'ın kuracağı iddia edilen yeni partiyle ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İYİ Parti'den, MHP'den ve CHP'den istifa eden bazı isimlerin yeni partiye geçeceği öne sürüldü.

AK Parti’den istifa eden ve yeni parti hazırlığında olduğu iddia edilen Ali Babacan ile iglili dikkat çeken kulis bilgileri geliypr.

Ali Babacan’ın kurmayı düşündüğü parti için çeşitli temaslarda bulunan iki bağımsız milletvekili AK Parti, MHP ve İYİ Parti’li vekiller arasında yoğun bir temas trafiği yürütüyorlar. Bayram tatil sonrası istifaların başlayacağı kulislere yansırken AK Parti milletvekillerinin takipten kurtulmak için bayram tatiline ertelediği görüşmeler AK Parti’li kurmayları tedirgin etmeye başladı.

Ankara Hamamönü’ndeki avukatlık ofislerinde yapılan görüşmeler ve semtin otoparklarına yaşanan kırmızı ve resmi plakaların çokluğu semt sakinlerinin de dikkatini çekmeye başladı.
Ankara’da siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre Babacan’ın kurmayı düşündüğü parti kuruluş dilekçesi verilir verilmez en az 70 milletvekili ile TBMM’de grup kuracak sayıya ulaşacak.

İki isme kesin gözüyle bakılıyor

AK Parti’li vekillerin çoğunlukta olduğu grupta ikinci olarak İYİ Parti ve MHP'li vekillerin olacağı tahmin ediliyor.

Özellikle İYİ Parti'den istifa eden Fatih Mehmet Şeker ve MHP'den istifa eden Erhan Usta'nın Babacan'ın partisine geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Öztürk Yılmaz yeni partide yok 

CHP'den ihraç edilen Öztürk Yılmaz'ın danışmanı, Yılmaz'ın Ali Babacan tarafından kurulacağı iddia edilen yeni partide yer almayacağını açıkladı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kaan

Ne bekliyodunuz. Proje parti bu çünkü. Amerikan projesi

ayşe gül

eğer ak partili vekillerden onlara geçecek olan varsa ,hakkım haram olsun. ne demek reis koşacak, terleyecek onun hatırı için oy vereceğiz meclise girecekler ve tepeden inme bir partiye katılacak. hem de ne olduğu amacı belirsiz bir oluşuma. hezimet dilerim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23