• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli geliyor

Yeniakit Publisher
2019-05-19 08:28:00 - 2019-05-19 12:52:47
Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan hava durumu raporunda birçok ilimiz için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunulurken, kuvvetli rüzgarlara da dikkat çekildi. Ayrıca, oluşabilecek sel su baskını, yıldırım, dolu yağışı olaylara karşı vatandaşları tedbirli olması konusunda bilgi notu geçti.

Meteoroloji de bu doğrultuda, yanıtı merakla araştırılan soruya yanıt vermiş oldu ve 19 Mayıs 2019 Pazar gününe ilişkin verilerini açıkladı.

Yayımlanan hava durumu raporunda birçok ilimiz için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulunulurken, kuvvetli rüzgarlara da dikkat çekildi. MGM ayrıca, oluşabilecek sel su baskını, yıldırım, dolu yağışı vb. olaylara karşı vatandaşları tedbirli olması konusunda bilgi notu geçti.

Uyarılar kuvvetli yağış uyarısı

Yağışların; Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın ve Sakarya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (20-50 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar vb) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (40-60 Km/Saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Marmara Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Kocaeli'nin doğusu ile Sakarya çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sakarya'nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

BURSA °C, 27°C Parçalı yer yer çok bulutlu

ÇANAKKALE °C, 27°C Parçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 24°C Parçalı yer yer çok bulutlu

EGE Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR °C, 23°C Parçalı bulutlu

DENİZLİ °C, 30°C Parçalı bulutlu İZMİR °C, 32°C Parçalı ve az bulutlu

MANİSA °C, 33°C Parçalı ve az bulutlu

AKDENİZ Parçalı ve az bulutlu, doğusunun iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Doğu Akdeniz'in Toroslar kesiminin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 30°C Parçalı bulutlu

ANTALYA °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu

HATAY °C, 26°C Parçalı ve az bulutlu

ISPARTA °C, 24°C Parçalı bulutlu

İÇ ANADOLU Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri ile Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Aksaray ve Kırşehir çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ANKARA °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ESKİŞEHİR °C, 22°C Parçalı ve çok bulutlu

KONYA °C, 25°C Parçalı ve çok bulutlu

SİVAS °C, 23°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BATI KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Düzce, Karabük, Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BOLU °C, 19°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı DÜZCE °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

SİNOP °C, 21°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

ZONGULDAK °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Doğu Karadeniz kıyılarının yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA °C, 26°C Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

BAYBURT °C, 24°C Parçalı ve zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

SAMSUN °C, 20°C Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

TRABZON °C, 22°C Parçalı ve zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

DOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, zamanla kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır, Van ve Hakkari çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ERZURUM °C, 23°C Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu

KARS °C, 25°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

MALATYA °C, 27°C Parçalı ve az bulutlu

VAN °C, 22°C Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu

GAZİANTEP °C, 28°C Parçalı ve az bulutlu

SİİRT °C, 29°C Parçalı ve az bulutlu

ŞANLIURFA °C, 31°C Parçalı ve az bulutlu

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23