• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mevlid kandilinde okunan dualar

Yeniakit Publisher
2019-11-06 15:07:00 - 2019-11-06 17:50:17
Mevlid kandilinde okunan dualar

Mübarek Mevlid Kandili heyecanını yurdumuzun dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız, bir yandan kandil dualarını merak ediyor. Peki ama kandilde nelere dikkat etmeli? Mevlid kandilinde okunan dualar nelerdir? Mevlid kandilinde ne namazı kılınır? İşte mevlid kandiline dair detaylar...

Mübarek Mevlid Kandili heyecanını yurdumuzun dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız, bir yandan kandil dualarını merak ediyor. Peki ama kandilde nelere dikkat etmeli? Mevlid kandilinde okunan dualar nelerdir? Mevlid kandilinde ne namazı kılınır? İşte mevlid kandiline dair detaylar...

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın dünyaya geldiği gece olarak her sene dualar ve ibadetler ile idrak edilen Mevlid Kandili'nin yeri bir başkadır. Bu geceyi özel geçirmek, dua etmek ve ibadetle geçirmek en doğru hareket olacaktır. Bunun yanı sıra bir müslümanın olması gerektiği gibi; kimseyi kırmadan, sevaplar işleyerek ve çevreyi sevindirerek bu gün geçirilmelidir.

Mevlid duası

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle ) Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı! İçinde bulunduğumuz bu Mevlid Kandili Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi!

Mevlid kandilinde okunan dualar

Hatm-i Enbiya yapmak için, önce 1 Fatiha suresi 3 İhlas-ı şerif okunur.

Sonra: "Eûzu billahis-semi’ıl-alimi mineş-şeytanir-racim. Rabbi eûzu bike min hemezatiş-şeyatıyn. Ve eûzu bike rabbi en yahdurûnr." duası okunur

Şu ayet-i celile okunur ve buna göre hareket edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. Ya eyyühellezine amenusbirû ve sabirû ve rabitû vettekullahe lealleküm tüflihûn. Sadekallahül-azıym.

Daha sonra şu sıraya göre hatme devam edilir:

Bismillahir-rahmanir-rahim. İnnallahe ve melaiketehû yüsallûne alen-nebiy. Ya eyyühellezine amenû sallû aleyhi ve sellimû teslima. Sadekallahül-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbena zalemna enfüsena ve in lem tağfir lena ve terhamna lenekûnenne minel-hasirin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: Rabbi enni messeniyed-durru ve ente erhamür-rahimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü minez-zalimin.

100 kere: Salevat-ı şerife,

100 kere: Salevat-ı şerife,

500 kere: La havle ve la kuvvete illa billahil-aliyyil-azıym.

100 kere: Salevat-ı şerife, okunur.

 

MEVLİD KANDİLİ DİLEK DUASI

Mevlid Kandili'nde kimin bir dileği varsa akşam namazını kılıp yerinden kalkmadan 40 kere Fatiha süresini okuyup ardından şu duayı etsin; -“Allah’ım ! Senin ilmin benim isteğime yeterlidir. Fatiha hürmetine dileklerimi ihsan eyle. Senin keremin bana kafidir. Kereminle muamele eyle. Fatiha hürmetine gönlümde olanı meydana getir Allah’ım!” Bu duadan sonra kişi dileğini yaradan da isteyebilir. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23