Kadın - Aile

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi ve malzemeleri

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi ve malzemelerini sizler için derledik. Mıhlama yapmanın püf noktalarına dikkat ettiğiniz takdirde damakları şenlendiren bir tarif yapmış olursunuz. Peki ama mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama malzemeleri nelerdir? 4 kişilik mıhlama nasıl yapılır? İşte merak edilen mıhlama tarifi...

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama tarifi ve malzemeleri
-

Mıhlama tarifi oldukça basittir. Peki ama mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama yapımının birkaç küçük püf noktası vardır. Bunlardan birisi, unun topaklanmaması için kaşığınızın sırtıyla, suyu dökerken unu ezmenizdir. Diğer bir püf noktası ise unu iyi kavurmak ve topaklaşmamasını sağlamaktır. 

Bu arada köy mısır unu ve marketlerden alınan mısır unu farklılık göstereceği için, su miktarını göz kararı ayarlamalısınız. Topaklanmaların azaldığı ve kremamsı kıvama geldiği zaman, suyu eklemeyi bırakabilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1-1,5 su bardağı su
  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar peyniri

Asıl tarifte trabzon peyniri kullanılsa da, evlerde bulunan kaşar peyniriyle de aynı sonuç elde edilebilir.

Öncelikle tereyağı ve margarini tavaya alın. Dilerseniz bu tarifi sadece tereyağı ile de yapabilirsiniz.

Yağ eridikten sonra, çok kızarmadan içerisine mısır ununu ilave edin. Unun ilk aşamada ayrılması korkutmasın, kaşığın ters yüzüyle ezerek kavurduğunuz takdirde topaklanma kalmayacaktır.

Unun rengi döndükten sonra içerisine su ila etmeye başlayın. Kremamsı kıvama gelene kadar hem karıştırın hem de yavaş yavaş suyu ilave edin.

Bir süre pişip, yağını salmasını bekleyin. Ardından rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.

Birkaç kez karıştırın ve yağını salmasını sağlayın. Altı çok açık olursa dibi tutabilir, dikkat etmelisiniz.

Şimdiden afiyet olsun...

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.