• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mahrem bilgilerimiz FETÖ tehdidi altında

Yeniakit Publisher
2020-06-30 09:11:00 - 2020-06-30 15:49:24
Mahrem bilgilerimiz FETÖ tehdidi altında

Haklarında yakama kararı bulunan firari FETÖ’cülerin, Facebook’tan Twitter’e, Google’dan Microsoft’a kadar pek çok sosyal ağda, kritik görevlerde çalıştığı öğrenildi. Milyonlarca kullanıcısı bulunan uluslararası firmaların kritik birimlerine FETÖ’cü isimlerin yerleştirilmesi, mahrem bilgileri ve kripto verileri tehdit ediyor.

 Mustafa Durmaz  İstanbul 

Başkan Erdoğan’a yönelik hakaretleri “ifade özgürlüğü” olarak değerlendiren, terör örgütlerinin kara propagandasına ses çıkarmayan sosyal medya şirketlerinin Türkiye düşmanlıklarının perde arkasından ‘ilginç bağlantılar’ ortaya çıktı. Milyonlarca kullanıcının kişisel verilerinin kaydedildiği sosyal medya platformlarında, FETÖ şebekenin aktif rol aldığı tespit edildi.

Fuat Avni’nin hocası Facebook’ta

Devletin çeşitli organlarını ve kurumlarını örümcek ağı gibi saran FETÖ’nün şimdi de kimlik numarası, kişisel fotoğraflar ve biyografi bilgilerini gözü kapalı kaydettiğimiz sosyal ağlara sızdığı ortaya çıktı. Haklarında yakama kararı bulunan firari FETÖ’cülerin; Facebook’tan Twitter’e, Google’dan Microsoft’a kadar pek çok sosyal ağda, kritik görevlerde çalıştığı öğrenildi. Fetullahçı İbrahim Okuyucu’nun, darbeden 6 ay önce Türkiye’de 37 milyon kişinin hesabının bulunduğu Facebook’ta çalışmaya başladığı bildirildi. Okuyucu’nun, FETÖ’nün kapatılan yayın organı olan Samanyolu TV’nin programcılarından Saim Orhan ile defalarca görüştüğü, örgütün kara propaganda için kullandığı “Fuat Avni” isimli hesaba da Twitter hesabının güvenliğini nasıl sağlayacağına dair tavsiyelerde bulunduğu deşifre olmuştu.

Zaman’dan Google’a uzanan zincir

11 milyon kişinin hesabının bulunduğu Twitter’da ise FETÖ’cü Murat Balandı’nın Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü olarak görev aldığı bildirildi. Türkiye karşıtı operasyonlarıyla sık sık gündeme gelen Twitter’a sızmayı başaran FETÖ’cü Balandı’nın, Aralık 2017’den sonra işbaşı yaptığı bilgisi verildi. Balandı, Haziran 2016’da THY İrlanda Genel Müdürlüğü görevinden FETÖ ile ilişkisi gerekçesiyle el çektirilmişti. Kapatılan Zaman gazetesi çalışanı Salih Sarıkaya’nın da 60 milyon internet kullanıcısının en çok ziyaret ettiği arama motoru olan Google’da koltuk kaptığı kaydedildi. Hem veri hem blockhain uzmanı olan Sarıkaya’nın, 2019’da yılında Google’da göreve geldiği öğrenildi.

Silikon Vadisi’ndeki elebaşı

Microsoft gibi uluslararası firmaların bulunduğu Silikon Vadisi’nde şube başkanlığı görevini ise firari Mahmut Altun’un yürüttüğü ifade edildi. Silikon Vadisi’nin Pasifik Enstitüsü şube başkanlığını yapan Altun’un, FETÖ’nün para kasası olarak bilinen ve ABD’de firari hayat yaşayan Nakıboğlu ailesi ile yakın ilişkisine dikkat çekilmişti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

 

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Asi Kartal

Bu fettüşün elemanları degilmiydi bilgisayar olimpiyatlarında boy gösteren Yahudi zihniyeti bu günleri hesap etmiş itler

Anıl Iyiben

Yahu geçin bunları, napsinlar sizin hesaplarınızı
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23