• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Miraç Kandili'nin faziletleri nelerdir? İşte Miraç gecesinin önemi...

Yeniakit Publisher
2020-03-21 21:13:00 -
Miraç Kandili'nin faziletleri nelerdir? İşte Miraç gecesinin önemi...

Her yıl, Recep ayının 27. gecesi olarak idrak edilen Miraç Kandili'nin faziletleri nelerdir? İşte, Peygamber Efendimiz'in(SAV) Allah'ın huzuruna yükseldiği gece olarak idrak edilen Miraç Kandili'nin önemi...

Miraç hadisesi, Peygamber Efendimiz'in(SAV) Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan da Allah'ın huzuruna yükseldiği hadiseye denir. Peygamber Efendimiz(SAV), bu gece pek çok ikrama kavuşmuş olmakla birlikte hiç bir kulun ulaşamayacağı manevi alemlere varmıştır. Recep ayının 27.gecesine denk gelen bu gece, Miraç Kandili olarak idrak edilir.

Miraç gecesinin önemi ve faziletleri

Bu gece, Peygamber Efendimize ve ümmetine "namaz" hediye edilmiş, beş vakit namaz farz kılınmıştır. Ayrıca bu gece Peygamber Efendimiz(SAV)'e: "Peygamberlerden hiçbiri senden evvel, ümmetlerden hiçbiri de senin ümmetinden evvel cennete girmeyecektir!" müjdesi verilmiştir. (Razi, XXVIII, 248) Tüm bunlardan ötürü Miraç Kandili'ni ibadetle geçirmenin sevabı çok büyüktür.

Müslim'de rivayet edilen bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmaktadır: "Rasulullah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’e (Miraç’ta) üç şey verildi: Beş vakit namaz, Bakara Suresi’nin sonu ve ümmetinden şirke düşmeyenlere büyük günahlarının affedildiği haberi…" (Müslim, Îman, 279) müjdesi verilmiştir.

Miraç Kandili'nin en önemli hususlarından biri, beş vakit namazın farz kılınmasıdır. Büyük İslam alimleri, bu gecede namaz kılmanın ehemmiyetine dikkat çekmişler, namaz borcu olanların kaza namazı kılmalarını tavsiye etmişlerdir.

Miraç Kandili'ne özel bir ibadet bulunmamaktadır. Ancak geceyi nafile ve kaza namazları ile eda etmenin, gündüzü ise oruçlu olmanın sevabı büyüktür. Peygamber Efendimiz(SAV), bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmaktadır: "Bir kimse Recep ayında oruç tutsa, Allah-u Teala tarafından üç türlü lütuf ve inayete mazhar olur. Bunlardan biri, Allah-u Teala onun geçmiş günahlarının tümünü mağfiret eder. İkincisi, ondan sonraki hayatında da onu korur. Üçüncüsü, mahşer yerinde, susuzluktan emin olur." (Gunye 1/181-182)
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23