• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Misafirlerinize parmaklarını yedirecek nefis pancar nasıl pişirilir?

Yeniakit Publisher
2019-04-16 11:11:00 -
Misafirlerinize parmaklarını yedirecek nefis pancar nasıl pişirilir?

Evde şahane pancar hazırlamanın 4 pratik yolu…

Pancar, Anadolu sofrasının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Rengi ve kokusuyla salatalara, çorbalara leziz bir tat katan pancar şifa deposudur.

Antioksidan kaynağı

A,B, C ve P vitaminleri içiren pancar renginden dolayı şahane bir antioksidan kaynağıdır. Pancar ölçüyü kaçırmadan tüketildiğinde kalp ve damar hastalıklarına karşı önleyici olma özelliği taşır. Karaciğer dostu olan pancar, tansiyonu düşürür. Düşük tansiyon sorunu olanların pancar tüketirken son derece dikkatli olmasında yarar var. Kansere karşı iyi bir koruyucu olan pancar ayrıca sindirim sistemi için de kıymetli bir besindir.

Peki, evde en leziz pancar nasıl hazırlanır?

Közleme yöntemi

 

Pancarları güzelce soyun. Pancarların üzerinden karabiber, tuz ve zeytinyağı gezdirin. Önce yağlı kağıda ardından da folyoya sardığınız pancarları fırına sürün. Hazırladığınız köz pancarları derin dondurucuda saklayabilir, güzel salatalar hazırlayabilirsiniz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Fırında kızartma yöntemi

Pancarları küp küp doğrayın. Pancarları zeytinyağı ve baharatlarla lezzetlendirin ve 200 derece fırında 40 dakika pişirin.

Haşlama yöntemi

Pancarları küp küp doğrayın bol suda haşlamaya bırakın. Haşlama suyuna birkaç damla sirke ya da limon ekleyin. Yaklaşık bir saat kadar haşladığınız pancarları ocaktan aldığınızda soğuk suyla yıkayın.

Buharda pişirme yöntemi

Pancarları güzelce dilimledikten sonra buharda gönül rahatlığıyla pişirebilirsiniz. Bu yöntem haşlamadan daha lezzetli olacaktır.

Bonus: Pancarlı pesto sos

Fesleğen ya da ıspanakla hazırlanan pesto sosu pancarla da deneyebilirsiniz. Hazırladığınız sos eşsiz rengiyle iştah kabartacaktır. Haşlanan 200 gram pancarı bir miktar çiğ badem ile rondodan geçirin. Rondoya bir su bardağına yakın parmesen peynir, 5-6 dal taze fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin. Rondoyu çalıştırın ve püre kıvamı elde edin. Bu kırmızı sosu dip sos olarak kullanabileceğiniz gibi sandviçlere de sürebilirsiniz.

 

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23