• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Şentop: Olayın Mahmut Tanal ile...

Yeniakit Publisher
2019-05-15 15:13:00 - 2019-05-15 16:17:16
Mustafa Şentop: Olayın Mahmut Tanal ile...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop TBMM'deki terör eylemi girişimi sonrası açıklamalarda bulundu.

DHKP-C ile bağlantılı olduğu belirlenen iki kişinin CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın adını vererek Meclis'e girmeye çalıştıkları olayla ilgili TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir açıklama yaptı.

İşte TBMM Başkanı'nın açıklamalarından satır başları:

Savcılık el koydu, soruşturma sürüyor. Meclis'imizde güvenlikle ilgili iyi işleyen bir sistem var. Güvenlik görevlisi arkadaşlarımı da tebrik ediyorum. Giriş yaptıkları andan itibaren kendileriyle ilgili bütün bilgiler örgüt üyeliği de dahil olmak üzere ilgili birimler tarafından öğreniliyor ve takipleri yapılıyor.

Meclis'imiz milletimizin en fazla ziyaret ettiği yerdir. Ortalama 30 bin kişi Meclis'e giriş yapıyor. Kurduğumuz sistem giriş yapan herkesin bilgilerini anında tespit eden bir sistem. Güvenlikle ilgili kontrol bütünüyle güvenlik güçlerimizin elinde.

İçeri giriş yapan şahıs aranan bir kişi. Erkek olan şahısla ilgili bir arama yok. Kadın olanla ilgili ise örgüt üyeliğinden değil başka bir suçtan arama ve yakalama kararı var. Hakkında yakalama kararı olan kişi değil diğeri içeri giriyor. Bir milletvekili ile doğrudan ilişkilendirilmesi doğru değil. Şunu burada söylemek isterim bilhassa milletvekillerimizin de danışman arkadaşlarımızın da biraz daha dikkatli hareket etmelerini öneririm. Burada Meclis'imizin de güvenliği söz konusu. Güvenlik görevlilerimizin almış olduğu tedbirler kimseyi rahatsız etmemeli.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Bir milletvekiliyle ilişkilendirilmesi..."

Olaya savcılık el koydu, soruşturma sürüyor. Güvenlik sistemimiz gayet iyi. Takviye gerekli görülürse yapılır. Kadın şüpheli ile ilgili yakalama kararı var. Bu saldırının bir milletvekiliyle ilişkilendirilmesi yanlış olur.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23