Kadın - Aile

Mutfağınızı mis gibi kokutacak bir tarif: Portakal reçelli kek

Kakaolu, havuçlu, üzümlü kek hazırlamaktan sıkıldıysanız şahane bir önerimiz var. İşte, ailenizin yüzünü güldürecek portakal reçelli kek tarifi…

Mutfağınızı mis gibi kokutacak bir tarif: Portakal reçelli kek
-

Portakal reçeli tadı ve hoş rayihasıyla Türk mutfağının en çok sevilen ürünlerinden biridir. Kış mevsiminde günlük C vitamini ihtiyacını karşılamak için tükettiğimiz portakalı yaz aylarında ise reçel olarak yemeyi tercih ediyoruz. Kıştan hazırladığımız portakal reçeli yaz sofralarına kış rüzgarı taşır. Bu şahane reçeli kullanarak farklı bir kek hazırlayabilirsiniz.

Portakal reçelli kek tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığının ucuyla tuz
  • Yarım su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı portakal reçeli
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı tarçın (Arzunuza göre oranı arttırabilirsiniz,)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Yumurtanın sarıları ve beyazlarını ayrı kaselere alın.

Yumurtanın akları ile tuzu güzelce çırpın. Bu şekilde harika beyaz bir köpük elde edeceksiniz.

Diğer tarafta yumurta sarıları ve şekeri çırpın. Şekerin yumurta içinde iyice eridiğine dikkat edin.

Sarıların içerisine süt ve yağı ilave edin.

Güzelce karıştırdığınız malzemelerin içerisine yumurta beyazlarıyla hazırladığınız köpüğü ilave edin.

Ardından kuru malzemeleri bir tel süzgeç yardımıyla eleyerek karışıma ekleyin.

Son olarak kek hamuruna reçeli ekleyip güzelce karıştırın.

180 derecelik fırına sürdüğünüz kekinizi yaklaşık 40 dakika pişirin.

Afiyet olsun.

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.