• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nafaka mağdurlarının gözü kulağı Meclis'te

Yeniakit Publisher
2019-04-04 10:16:00 - 2019-04-04 10:18:37

Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına 24 Şubat tarihinde ara veren TBMM, 9 Nisan’da tekrar yasama faaliyetlerine başlayacak. TBMM'nin gündeminde, Türkiye için çok önemli konular yer alırken, nafaka mağdurları da mağduriyetin giderilmesi için çağrı yaptı.

Yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına 24 Şubat tarihinde ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 9 Nisan’da tekrar çalışmaları başlatacak. Akit’in gündeme getirdiği ve kamuoyunda sürekli tartışmalara neden olan süresiz nafaka sisteminde değişiklik yapılması da TBMM gündeminde. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili çalışmalarına hız verdi. Diğer yandan, MHP'nin de konuyla ilgili bir teklifi, Meclis'e getireceği belirtiliyor. MHP’nin teklifi kabul edilirse, süresiz nafakanın 5 yıl ile sınırlandırılması planlanıyor. Öte yandan; mağdurlar da bütün mağduriyeti ortadan kaldırabilecek bir çalışmanın yapılması konusunda yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor.

Mağdurlar iyi haber bekliyor

Nafaka ve çocuk haczi mağdurlarının söz değil artık icraat beklediklerini belirten Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu kurucularından ve aynı zamanda mağdur olan İlhan Ergincan, “Başkanlık seçimi öncesi, Adalet ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlıkları, süresiz nafaka ve çocuk haczi konularında basına yaptıkları açıklama ile ‘çalışmalarımız bitti’ demesine rağmen konu başkanlık seçimi sonrasına bırakılmıştır. Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 100 günlük eylem projesinde süresiz nafaka ve çocuk haczine yer vermesi kanun çıkacağı inancı ile mağdurlarda sevinç meydana getirmişti. Fakat 100 günlük süre geçmesine rağmen, mağduriyetler giderilmemiş, sorunun çözümü bu kez yerel seçimler sonrasına bırakılmıştır” şeklinde konuştu.

Gerçek mağdurlar dinlenmeli

Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu kurucularından Mesut Arabul da, “Adalet ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın, ‘Seçim sonrası düzenleme yapacağız’ söylemleri mağdurlar için seçim vaadi ve oy kazanım sözlerinden öteye gitmemiştir. Seçimler bitti, artık verilen sözlerin tutulma zamanıdır. Aile yıkım projesinin önlenmesi açısından, hükümetimizin derhal harekete geçmesini bekliyoruz. Konunun muhatabı olan bizler ile görüşülerek yapılacak olan kanunda nihai kararı vermek önemlidir. Gerçek mağdurlar dinlenmeden yapılacak olan kanun, eksik ve yetersiz kalacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Akit Gazetesi
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23