• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

NATO'dan Libya çağrısı!

Yeniakit Publisher
2019-05-13 13:55:00 -
NATO'dan Libya çağrısı!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Gassan Selame ile yaptığı görüşmesinde Libya'da tüm tarafların çatışmalara son verilmesi ve siyasi sürece başlanılması çağrısında bulundu.

NATO'dan, Genel Sekreter Stoltenberg'in Selame ile Libya'daki güvenlik durumunu görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yapıldı.

Stoltenberg, NATO'nun Libya'daki mevcut durumdan derin endişe duyduğunu belirterek, tüm taraflara çatışmalara son verme ve siyasi sürece geri dönme çağrısı yaptı.

Çatışmaların Libya halkının acılarını artırdığına dikkati çeken Stoltenberg, çözümün askeri olamayacağını vurguladı.

NATO'nun BM'nin çalışmalarını güçlü bir şekilde desteklediğinin altını çizen Stoltenberg, Libya'daki tüm taraflar ve uluslararası topluma da BM sürecini desteklemesi çağrısında bulundu.

NATO Libya'ya destek vermeye hazır

Stoltenberg, NATO'nun güvenlik kurumları inşa edilmesi konusunda Libya'ya destek vermeye hazır olduğunu belirterek, bunun Libya hükümetinden talep edilmesi ve güvenlik durumunun müsaade etmesi durumunda gerçekleşeceğini ifade etti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Açıklamada BM Libya Özel Temsilcisi Selame'nin NATO'nun Kuzey Atlantik Konseyi'ne bilgi verdiği, tüm müttefiklerin de Libya'daki krizin askeri yollardan çözülmeyeceği konusunda mutabık kaldığı kaydedildi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23