• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliyesine AK Parti'den ilk tepki!

Yeniakit Publisher
2019-11-05 09:55:00 -
Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliyesine AK Parti'den ilk tepki!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, FETÖ'den tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak ve Ahmet Altan'ın tahliyesine dair açıklamalarda bulundu.

FETÖ'den tutuklu bulunan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın tahliyesine, Mehmet Altan'ın ise beraatine karar verildi. Karar kamuoyunda ve sosyal medyada büyük bir tepkiyle karşılanırken, şehit aileleri ve kumpas mağdurları da karara isyan etti.

AK Parti'den karara ilişkin ilk açıklamayı ise Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan yaptı. Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Turan, şu ifadeleri kullandı:

"Mahkemeler ne idam kararları verdi. Millet o kararları yırtıp attı, idam edileni bağrına bastı. Diğer yandan ne beraat/tahliye kararları verildi ama millet vicdanında mahkum oldu. Biliyoruz ki, ne olursa olsun millet irfanı/vicdanı FETÖ'nün filizlenmesine asla izin vermeyecektir."'

Her kararımızda/söylemimizde 251 şehidimizi, 2193 kahraman gazimizi hatırlamalı, FETÖnün oluşturduğu büyük toplumsal travmayı/tahribatı unutmamalı! Yarın Ömer Halisdemir'in, Halil Kantarcı'nın, Abdullah Olçok'un ve tüm kahramanlarımızın yüzüne bakabilecek temiz bir yüzümüz olsun."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olay

Gazeteciler Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak'ın haklarında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının Yargıtay tarafından bozulmasının ardından yapılan yeniden yargılamada karar duruşması görüldü. Yargıtay'ın bozma kararının ardından görülen duruşmada karar açıklandı.

Ahmet Altan "örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım" suçundan 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek tahliyesine karar verildi. Nazlı Ilıcak'a "örgüte üye olmamakla birlikte bilerek yardım" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı, suçun niteliği ve tutuklulukta geçirdiği süre gözetilerek adli kontrolle tahliyesine karar verildi. Delil elde edilemediğinden dolayı Mehmet Altan'ın beraatine hükmedildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Osmanlı

Afferin size AKP Yöneticileri . Kendi sonunuzu hazırlıyorsunuz. Fettoşların serbest bırakılmasına göź yumummaya devam edin bakalım. Alırsınız oy yerine , üçün birini.

İşsiz

Aldığı ceza 10 yıl 6 ay yattığı 3 yıl 4 ay.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23