• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Neden her gün bir bardak kefir içmeliyiz?

Yeniakit Publisher
2019-04-03 12:11:00 -
Neden her gün bir bardak kefir içmeliyiz?

Bu haberi okuduktan sonra; eşinize, dostunuza kefir içmeleri konusunda baskı yapacaksınız.

Kuzey Kafkasya'da asırlardır hem Türklerin hem de Rusların içtiği bir fermante süt ürünüdür kefir. Tadını tarif etmek gerekirse ayranın biraz ekşisidir. Atalarımızın sağlık hazinesi olan ancak unutulmaya yüz tutan kefir yapılan araştırmalar sonucunda birçok ülkede üretilmeye başlandı. Son 10 yıldır ülkemizde yeniden popülerliğini kazanan kefir; kalsiyum, magnezyum, folik asit, probiyotik, B12 ve K2 vitamini içerir. Kefir özellikle sindirim sistemi için son derece yararlıdır.

Diyet listelerinde bile kendine yer bulan kefirin faydaları nelerdir?

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir.
  • Sindirim sistemini rahatlatır.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Tansiyonu dengeler.
  • Kalp sağlığı için önemlidir.
  • Damar tıkanıklığını önler.
  • Hücre yenilenmesini sağlar
  • Kilo kontrolünün sağlanmasına yardım eder.
  • Kansere karşı önemli bir koruyucudur.
  • Gastrit tedavisinde kullanılır.
  • Karaciğer hastalıklarına iyi gelir.
  • Vücudunu ağır metal ve tuz gibi maddelerden arındırır.
  • Böbrek taşı sorununu giderir.
  • Safra kesesi taşlarının düşmesini sağlar.
  • Diş eti sağlığı için önemlidir.
  • Saç ve cilt sağlığı için son derece faydalıdır.
  • Uyku sorunlarına iyi gelir.
  • Şişkinlik sorunlarının giderilmesinde yararlıdır.
  • Romatizmal hastalıklara iyi gelir.
  • Ağız kokusunu önler.
  • Regl dönemi kramplarını en aza indirir.
  • Kansızlığa iyi gelir.
  • Boğaz iltihaplanmasını giderir.
  • Beyin nörofoksiyonlarını geliştirir.
  • Migrene iyi gelir.

Kefir nasıl yapılır?


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Piyasada onlarca çeşit sade ve meyveli kefir bulunuyor. Ancak bu şifa dolu içeceği evlerinizde kendiniz de hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler: 

  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı kefir mayası

Evde kendi yoğurdunuzu kendiniz hazırlıyorsanız; kefir mayalamak sizin için çocuk oyuncağı olacaktır. Öncelikle bir litre sütü güzelce kaynatın ve üzerinde oluşan köpükleri alın. Ardından sütü soğumaya bırakın. Oda sıcaklığına gelen sütü cam bir kavanoza boşaltın. Sütün içerisine bir kaşık kefir mayasını döküp kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz. Kefir kavanozunu bir bez ile iyice sarıp karanlık bir yerde 1 gün boyunca bekletiyoruz. Kavanozun kapağını açtıktan sonra kefiri bez süzgeçle süzüp şişelere doldurabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Not: Kefir mayalarken kesinle metal kaşık, kepçe, süzgeç kullanmamalısınız.

 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23