• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Netanyahu’dan sonra Gantz da, 'Ürdün Vadisi’ni ilhak etme sözü' verdi

Yeniakit Publisher
2020-01-21 22:37:00 -
Netanyahu’dan sonra Gantz da, 'Ürdün Vadisi’ni ilhak etme sözü' verdi

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan sonra muhalefet bloğu 'Mavi ve Beyaz' lideri Benny Gantz da, bugün yaptığı açıklamada, 2 Mart Knesset seçimlerinden sonra Ürdün Vadisi'ni İsrail'e ilhak etmeye çalışacağını açıkladı.

İsrail muhalefet bloğu "Mavi ve Beyaz" lideri Benny Gantz bugün yaptığı açıklamada, 2 Mart Knesset seçimlerinden sonra Ürdün Vadisi'ni İsrail'e ilhak etmeye çalışacağını açıkladı.

Timeturk’te yer alan çeviri habere göre, Gantz, "Seçimlerden sonra, Ürdün Vadisi üzerinde (İsrail) egemenliğini uygulamak için çalışacağız ve bunu ulusal olarak kabul edilen bir şekilde ve uluslararası toplumla koordineli bir şekilde yapacağız." dedi.

Gantz, Ürdün Vadisi'ni "gelecek bir senaryoda İsrail Devleti'nin doğu savunma duvarı" olarak nitelendirdi ve "İsrail Devleti'nin ayrılmaz bir parçası" olduğunu söyledi.

Başbakan Benjamin Netanyahu da, Filistinlilerin bu bölgenin bir Filistin devletinin bir parçası olması konusunda ısrar etmeleri nedeniyle, Gantz'a son derece tartışmalı bir harekete olan bağlılığını göstermesi için hemen meydan okudu ve ilhakı Knesset aracılığıyla derhal uygulamaya çağırdı.

Başbakan Netanyahu geçtiğimiz Eylül ayında, Ürdün Vadisi'ni ilhak etme projesini açıklamıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alper

Ürdünde haşimoğulları hanedanı varya kimsenin hakkını yedirmezler, nede olsa ne mübarektir o insanlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23