• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Nilhan Osmanoğlu: Sözlerimin arkasındayım, susmayacağım!

Yeniakit Publisher
2019-02-08 00:23:00 - 2019-02-08 10:29:33

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunlarından Nilhan Osmanoğlu, tek parti döneminde ülkeyi yöneten İsmet İnönü hakkında söylediği sözlerin arkasında olduğunu söyledi.

Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunlarından Nilhan Osmanoğlu, Almanya'da verdiği bir konferanstaki İsmet İnönü'nün Şadiye Sultan'dan aldığı Türkiye'ye dönüş vaadiyle mücevherler alarak dolandırdığını ifade etmesinin ardından iftira ve hakaretlerle medya üzerinden saldırıya geçen Kemalistlere cevap verdi.

"Tarihi bizler üstünden tahrip ederek saldırıya geçtiler"

Osmanoğlu, "Şadiye Sultan ve İsmet İnönü arasında geçen, aile büyüklerimiz tarafından bize intikal eden anıyı hiçbir şekilde kendi yorumumu katmaksızın anlatmam sonrası, Cumhuriyet değerlerini kendi uhdesinde gören ve her ne hikmetse bunu seçim öncesi gerçekleştiren bir zümre, yine tarihi bizler üstünden tahrip ederek saldırıya geçmiştir." ifadelerini kullandı.

"Eleştiri değil tarihi bir olay"

Sürgün zamanını yaşamış aile bireylerinin anlattığı hakikatlerin birçok tarihçinin kitabına kaynak teşkil ettiğini belirten Osmanoğlu, şöyle dedi:

"Osmanoğlu ailesinin ferdi olarak, gerekli gördüğüm her konuda araştırmalar yaparak, yazarak ve bunları anlatarak, susmayı tercih etmemekteyim. Bu benim şahsi kararımdır söylediklerimin ve söyleyeceklerimin arkasındayım. Her zaman birleştirici bir tavırdan yana oldum. Ne Selçuklu’yu Osmanlı’dan, Ne de Osmanlı’yı Türkiye Cumhuriyeti'nden ayırdım. Kendileri bizlerin değer verdiği tarihi şahsiyetlere karşı hadlerini aşarak hayasızca saldırırken, bunu fikir özgürlüğü ve tarihi gerçekler kılıfına sokmakta, bizler tarihe mal olmuş kendi ideolojilerinden birisine eleştiri değil yaşanmış bir olayı anlattığımızda hemen köşelerinden çıkarak fütursuzca saldırıya geçmektedirler. Haya ve ahlak, mert insanların kârıdır; şahsım olarak tarihten günümüze intikal eden mirasın şuuru içerisinde davranmaktan asla geri durmayacağım."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23