• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

O KADIN FİRARDA

Yeniakit Publisher
2015-03-26 07:59:00 - 2015-03-27 13:48:37

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul’a geldiğinde yediği yemeklerin incelemesini yapan İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak çalışan Gamze Tembel Eser’in, KPSS soruşturmasının başlamasının ardından İtalya’ya gittiği, başını açtığı, mini etekli resimler vererek bambaşka bir kıyafetle Roma’da yaşadığı öğrenildi.

10-11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) birincisi olan Gamze Tembel Eser’in; 2010 KPSS soruların çalınmasına yönelik soruşturmanın ardından yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

KPSS ŞAMPİYONU İTALYA’YA KAÇTI! 

İstanbul Florya’da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde gıda mühendisi olarak çalışan Gamze Tembel Eser’in, KPSS soruşturmasının başlamasının ardından İtalya’nın başkenti Roma’ya kaçtığı bildirildi. Eser’in, 17 Eylül 2014 tarihinde İtalya’ya gittiği ve 6 aydır Roma’da yaşadığı öğrenildi.

ESER’İN ÇALIŞTIĞI LABORATUVAR, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU’NUN YEDİĞİ YEMEKLERİN ANALİZİNİ YAPIYOR!

Eser’in 2011 yılından itibaren çalıştığı İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü stratejik öneme sahip. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’a geldiğinde yediği yemeklerin incelenmesi İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde yapılıyor. 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

2003 yılında Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan, girdiği 4 KPSS sınavında düşük puanlar alan, FEM Akademi Dershaneleri’ne gittikten her nasıl olduysa önü açılan ve 2010 KPSS’nin Türkiye birincisi olan Gamze Temel Eser’in, Florya laboratuvarını tercih etmesi dikkat çekiyor.

Eser, 2010 KPSS’nin ardından FEM Dershaneleri Taksim Şubesi’nde açıklama yapmış ve “Tarım Bakanlığı’nın Florya Laboratuvarı’nda araştırma yapmak istiyorum” demişti. Gamze Tembel Eser’in, paralel devlet yapılanması tarafından İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde çalışmaya zorlandığı ifade ediliyor.

BABA TEMBEL: FLORYA’DA BULUNAN LABORATUVARDA ÇALIŞMASI İÇİN YÖNLENDİRME YAPILDI

Gazetemize konuşan Gamze Tembel Eser’in babası Şerif Ali Tembel, kızının 9 yaşından beri Fetullah Gülen Cemaati’nde bulunduğunu, damadı Köksal Eser’in de Gülen Cemaati’nin abilerinden olduğunu hatırlatarak, “Kızım KPSS Türkiye birincisi olduktan sonra Florya’da bulunan laboratuvarda çalışması için yönlendirme yapıldı ve ‘Florya çalışmak için iyi’ dediler. Kızımın Florya’da çalışmasını kimin istediğini bilmiyorum. Florya Laboratuvarı üst yermiş” ifadelerini kullandı.

Baba Tembel, kızının yabancı dil öğrenmek için altı ay önce İtalya’ya gittiğini, yurtdışına çıkmak için ücretsiz izin kullandığını anlattı.

 ESKİ HALİNDEN  ESER YOK ŞİMDİ   

Günlük hayatında baflörtülü yaflayan,üniversitede okurken baflını açan Gamze Tembel Eser, KPSS soruflturmasının ardından İtalya’ya firar etti ve mini etekli fotoğraflarını sosyal paylaflım sitesi Facebook’taki şahsi hesabından paylaştı.  Eser,  deşifre olunca Facebook hesabını sadece kendi arkadaşlarına açtı.

FLORYA LABORATUVARINI NİÇİN İSTEDİ?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ının; 7 yıl çalıştığı özel sektörden ayrılan Gamze Tembel Eser’in, 2010 KPSS sınavının ardından kadro açılırsa Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın Florya laboratuvarında çalışmak istediğini ısrarla açıklaması, Florya laboratuvarında kadro açılmadığı takdirde tercih yapmayacağı şeklindeki sözlerini incelemeye alacağı öğrenildi.

Soruşturma kapsamında; Gamze Tembel Eser’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul’a geldiğinde yediği yemeklerin incelenmesinin yapıldığı İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü’nde neden çalışmak istediği araştırılıyor. Eser’in, paralel devlet yapılanmasının yönetici kadrosuyla bağlantısı araştırılıyor. 

Yeni Akit

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23