• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Öğrenciler, okula 300 bin lira kazandırdı

Yeniakit Publisher
2017-11-12 12:09:43 -
Öğrenciler, okula 300 bin lira kazandırdı

Bingöl’ün Solhan ilçesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okulda yaptıkları işlerle okullarına yaklaşık 300 bin lira gelir sağlarken, kendi okul harçlıklarını da çıkardı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlamasının ardından Solhan Öğretmen Hüseyin Artunç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde döner sermaye kapsamında, ilçedeki mobilya ve motorlu araç işleri yapılıyor. Okulda hem meslek sahibi olan öğrenciler, hem de okulları ile kendi aile bütçelerine de katkı sağlıyor. Okulda kamelya, bank, öğrenci sıra ve masaları, mutfak dolapları ile ofis takımları ve araçların lastik değişimleri ile balans ayarlarını yapan öğrenciler, bu yıl içinde 300 bin TL’ye yakın bir gelir elde edilmesine katkıda bulundu.

Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Metal Teknolojileri ve Motorlu Araçlar Teknolojisi bölümlerinde, yapılan işlerin ilçe ekonomisine ve okul ekonomisine katkı sunduğunu belirten Okul Müdürü Çağrı Bektaş, “Son üç yılımızda döner sermaye hizmetleri kapsamında faaliyetler veriyoruz. Özellikle mobilya ve iç mekan tasarımı, metal teknolojileri ve motorlu araçlar teknolojisinde piyasaya katkı sunuyoruz. İlçemizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda okulumuzu ve kendimizi revize ederek, gerekli ekipmanları sağlayıp bu hizmetlere başladık. Şu an mobilya ve iç mekan tasarım bölümümüzde kamelyalar, banklar, öğrenci sıra ve masaları, mutfak dolapları ile ofis takımları üretiyoruz” dedi.

Bu yıl içinde yaklaşık 300 bin TL’ye yakın gelir elde ettiklerinin altını çizen Bektaş, “Solhan Kaymakamlığı ve Sosyal Yardımlaşma Kurumunun talebi doğrultusunda ihtiyaç sahibi 200 öğrenciye çalışma masası yapıyoruz. Bu çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz hem mesleki alanda beceri kazanarak, öz güven sahibi olarak mesleklerini icra ediyorlar hem de piyasanın istediği eleman ihtiyacını mezun olduktan sonra hazır bir şekilde karşılayabiliyorlar. Bu hizmetler kapsamında yine motorlu araçlar teknolojisi bölümümüz de pasta, cila işleri yapılıyor” diye konuştu.

Motorlu araçlar teknolojisi öğrencilerden Emre Çeliker, “Okulumuzun başlatmış olduğu çalışma doğrultusunda araçların lastik değişimini, balans ayarı gibi işlerini yapıyoruz. Okulumuzca yapmış olduğumuz bu çalışmalarda kendimizi fabrikada çalışan usta gibi hissediyoruz. Yaptığımız işlerden hem kendi okul harçlığımızı çıkarıyoruz hem de ailemize yük olmuyoruz” şeklinde konuştu.

Bölümünü ve yaptığı işi sevdiğini belirten Mobilya ve İç Mekan Tasarım Bölümü Öğrencisi Recep Dere ise ailesinin bu durumdan memnun olduğunu kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23