• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

"Olimpiyatlarda yüzmeyi hedefliyorum"

Yeniakit Publisher
2019-04-20 11:35:11 -
"Olimpiyatlarda yüzmeyi hedefliyorum"

- Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 9 yıl önce yaz okulunda başladığı yüzmede önemli başarılar elde edip ikinci kez milli takıma seçilen Sera Sır'ın hedefi olimpiyatlarda yarışmak - Milli sporcu Sera Sır: "Olimpiyatlarda yüzmeyi hedefliyorum. Yurt dışında bir üniversitede yüzmeyle ilgili burs almak istiyorum. Yüzme, sağlık için de çok önemli. Profesyonel olarak yapmasalar bile sağlık için yüzmelerini tavsiye ediyorum" - Anne Dilek Sır: "Antrenmanlarda da yarışlarda da birlikteyiz. Kızıma emek verdim ve bunun karşılığını da en iyi şekilde aldım. Bu, çok gurur verici bir şey. Kendim başarmış gibi mutluyum"


MUĞLA (AA) - ALİ BALLI - Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 9 yıl önce yaz okulunda başladığı yüzmede önemli başarılar elde edip ikinci kez milli takıma seçilen Sera Sır, olimpiyatlarda yarışmayı hedefliyor.

TED Bodrum Koleji 10. sınıf öğrencisi Sera Sır, ailesi tarafından 9 yıl önce yüzme öğrenmesi için yaz okuluna gönderildi. Burada antrenörleri tarafından yeteneği keşfedilen 16 yaşındaki sporcu, yüzmeyi hiç bırakmadı. Geride kalan yıl milli takıma girmeyi başaran Sera Sır, şu ana dek ulusal ve uluslararası organizasyonlarda toplam 75 madalya ve 5 kupa kazandı. Sera, mayıs ayında Yunanistan'da yapılacak yarışmada mücadele edecek.

Bodrum Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu'nda antrenmanlarını sürdüren Sera Sır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güzel başarılar elde ettiğini ve sayamayacağı kadar çok ödüle sahip olduğunu söyledi.



ÖNE ÇIKAN VİDEO

- "En büyük destekçim annem oldu"


Oldukça zorlu antrenmanlar yaptıklarını aktaran genç sporcu, şöyle konuştu:

"Haftada 6 gün iki saatlik antrenman yapıyorum. İki saat de su dışında antrenman yapıyorum. Yüzmeye başlamam ve buralara kadar gelmem oldukça zorlu bir süreçti. En büyük destekçim annem oldu. Hem okulu hem de yüzmeyi birlikte götürmek çok zor oldu. Hocam, annem ve ailemin desteğiyle bugünlere geldim. Milli sporcu olarak Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Olimpiyatlarda yarışmayı hedefliyorum. Yurt dışında bir üniversitede yüzmeyle ilgili burs almak istiyorum. Yüzme, sağlık için de çok önemli. Profesyonel olarak yapmasalar bile sağlık için yüzmelerini tavsiye ediyorum. Bu spor için çok antrenman ve azim gerekiyor. Kadınlar isterse her şeyi başarabileceklerini düşünüyorum."


- Anne Sır: "Antrenmanlarda da yarışlarda da birlikteyiz"


Kızından maddi ve manevi desteğini hiç esirgemeyen, bütün yarışlarda kızının yanında olan anne Dilek Sır, bu yola beraber çıktıklarını anlattı.

Kızının yüzmeye yaz okulunda başladığını belirten Sır, "Daha sonra hocası, Sera'nın çok büyük bir yetenek olduğunu fark etti. Hiçbir zaman kızımı yalnız bırakmadım. Antrenmanlarda da yarışlarda da birlikteyiz. Kızıma emek verdim ve bunun karşılığını da en iyi şekilde aldım. Bu, çok gurur verici bir şey. Kendim başarmış gibi mutluyum. Bütün ailecek mutlu ve gururluyuz." ifadelerini kullandı.

Dilek Sır, kızının milli takımda hedeflerine devam etmesi, eğitimini de en iyi şekilde sürdürmesi temennisinde bulundu.

Sera Sır'ın antrenörü, Bodrum Yüzme İhtisas Kulübü Başantrenörü Onur Orhun, Sera'nın oldukça başarılı bir sporcu olduğuna işaret etti.

Genç sporcunun ikinci kez milli takıma seçildiğini aktaran Orhun, "Daha önce Türkiye şampiyonalarında başarılarımız oldu. Son iki senedir de milli takıma girmeyi başardı. Bu sene Yunanistan'da düzenlenecek organizasyonda kendisinden madalya bekliyoruz." diye konuştu.

Orhun, Bodrum'da yüzmeye ilginin her geçen gün giderek arttığına vurgu yaptı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23