Kadın - Aile

Orjinal islim kebabı Tarifi

Orjinal islim kebabı tarifini tam ölçülü bir şekilde sizler için derledik. Evlerde kaldığımız bu dönemde güzel yemek yapmak için ve vaktini güzel değerlendirmek için araştırma yapanlara, çok güzel yemek tarifleri hazırladık. İslim kebabı nasıl yapılır? İslim kebabı malzemeleri nelerdir? Orjinal islim kebabı tarifi nasıl? Merak edilen bütün soruların cevabı ve islim kebabı tarifi...

Orjinal islim kebabı Tarifi
-

Orjinal islim kebabı tarifi nasıl yapılır? Kürdan kebabı ya da köfteli patlıcan bohçası olarakda bilinen islim kebabı tarifinin detayları...

Malzemeler

  • 4 adet uzun boylu patlıcan
  • 400 gram az yağlı kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dilim kuru ekmek içi
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet yumurta
  • 3 adet küçük domates
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik
  • 1 çorba kaşığı salça

Kızartmak için;

  • Sıvı Yağ

Köfteyi hazırlamak için; kıyma üzerine iyice ufalanmış ekmek, yumurta, tuz, rendelenmiş ve suyu sıkılmış soğan, sarımsak ve baharatlar derin bir yoğurma kabına alınır. Dilerseniz bu aşamada bir yumurta ilave edebilirsiniz. Bu malzemeleri iyice yoğurun ve homojen bir kıvam elde edin. Dolaba koyup ortalama yarım saat kadar bekletin.

Patlıcanları alacalı soyun ve uzun şekilde kesin. Sıvıyağ içerisinde kızartıp kenara alın. Ardından köfteleride çok pişmeyecek şekilde kızartın.

Patlıcanlardan iki adet alıp, artı işareti (+) gibi üst üste yerleştirin. Ortasına köfteyi yerleştirip, en üste domates dilimi koyarak sabitleyin.

Son olarak tereyağında salçayı ezip, içerisine 1 su bardağı kadar suyu ilave edin. Kaynadıktan sonra hazırladığınız patlıcanların üzerinde gezdirin.

Şimdiden afiyet olsun...

YORUMLARA GÖZAT

DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Yorumlarınız incelendikten sonra yorum kurallarına uyması halinde yayına alıncaktır.