• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

“Otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık”

Yeniakit Publisher
2019-05-01 12:12:00 -
"Otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık"

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, “Biz Türkiye için Türkiye’nin hamuruyla, fikri ham maddesiyle ama küresel ortamda rekabet edebilecek bir otomobille başladık ve otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık” dedi.

Geleceğin Hikayesi: Yarının Hikayesi Bugünden Yazılır” temasıyla düzenlenen Forum İstanbul 2019’un ikinci günkü oturuma katılan Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, “Biz Türkiye için Türkiye’nin hamuruyla, fikri ham maddesiyle ama küresel ortamda rekabet edebilecek bir otomobille başladık ve otomobilden fazlasını yapmak üzere yola çıktık” dedi.

Araçların artık sadece bir taşıma aracı olmadığına işaret eden Karakaş, “Günümüzün otomobili artık sadece A noktasından B noktasına giden bir araç değil. Her geçen gün akıllı bir cihaza, bir bilgisayara dönüşüyor. Çünkü nesnelerin internetiyle aracın içerisindeki her türlü alt komponentleri, alt sistemleri dahi çevresiyle iletişime geçebiliyor” ifadelerini kullandı. Gürcan Karakaş, şunları söyledi: “Çünkü otomotiv elektrikli araçlarla çok farklı bir yere gelecek. Bağlantılı araçlarla bir akıllı cihaza, otonom araçlarla bir yaşam alanına dönüşecek. 2035’in projeksiyonunu şu an yaptığımız zaman ki otomotivin kendisi çok kârlı sektör değildir, 2035’e baktığınızda kârın çok büyük bir kısmının mobilite ekosistemi olarak tabir ettiğimiz bağlantılı araçlarla, otonom araçlarla olan iş potansiyelinden geleceğini görüyoruz. Bunu kurgulayabilmek için şimdiden yola koyulmak lazım.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23