• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Pankek nasıl yapılır? Lezzetli pankek tarifi ve malzemeleri

Yeniakit Publisher
2020-02-13 11:42:00 -
Pankek nasıl yapılır? Lezzetli pankek tarifi ve malzemeleri

Özellikle kahvaltılarda sıkça tüketiken pankekin yapımı, arama motorlarında araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Pankek tarifi halk arasında sıklıkla krep ile karıştırılmaktadır ancak kreple uzaktan akraba olan pankek kabarıklığıyla krepten ayrılmaktadır. Peki, pankek nasıl yapılır? Pankek yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal ve çikolata kreması gibi marmelatlarla da servis edilen pankek tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Özellikle kahvaltılarda sıkça tüketiken pankekin yapımı, arama motorlarında araştırılan tarifler arasında yer alıyor. Pankek tarifi halk arasında sıklıkla krep ile karıştırılmaktadır ancak kreple uzaktan akraba olan pankek kabarıklığıyla krepten ayrılmaktadır. Peki, pankek nasıl yapılır? Pankek yapımı için gerekli malzemeler nelerdir? Bal ve çikolata kreması gibi marmelatlarla da servis edilen pankek tarifi ve malzemeleri haberimizde...

Pankek kaç kalori?

Pankek tarifinin 100 gramı 227 kaloridir.

Malzemeler

2 yumurta

2,5 su bardağı un

2 su bardağı süt

Yarım çay bardağı şeker

Yarım çay bardağı sıvıyağ

1 kabartma tozu

1 vanilya

Pankek nasıl yapılır?

Geniş bir kaba yumurta şekeri alın, mikser yardımıyla köpürene kadar çırpın.

Köpüren karışıma sıvıyağ ve sütü ekleyin, çırpmaya devam edin.

Un, kabartma tozu ve vanilyayı elekten geçirip karışıma ekleyin.

Bir silikon spatula yardımıyla karışımı özdeşleşene kadar, aşağıdan yukarıya olacak şekilde karıştırın.

Geniş bir tavayı peçeteye bandırdığınız yağ ile yağlayın.

Küçük bir kepçe yardımıyla özdeleşen hamurdan parçalar alıp kızgın tavanın üzerine dökün.

Arkası önü güzel pişmiş pankek hamurunuz hazır. İstediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf noktaları

Pankek'in şeklinin düzgün olması ve çok ince olmaması için karışımı hep üst taraftan dökün, tavayı çevirip karışımı yaymayın. Böylelikle aynı boyutta ve daha dolgun yumuşacık pankekler elde edebilirsiniz.

Pişirme önerisi

Tavaya yağ dökmeyin, peçetenin ucunu yağa bandırın ve o peçeteyle tavanızı yağlayın.

Pankek hamurunu kızgın tavaya dökün.

Servis önerisi

Pankekinizi bal, reçel gibi kahvaltılıklarla süsleyebilirsiniz.

Çikolata kreması veya çikolata sosunu döktüğünüz pankek hamurunuzu mevsim meyveleriyle renklendirebilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23