• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Patlıcandan tatlı mı olur demeyin! Deneyenler patlıcanı tanımayacak!

Yeniakit Publisher
2019-06-28 08:59:00 - 2019-06-28 08:48:29
Patlıcandan tatlı mı olur demeyin! Deneyenler patlıcanı tanımayacak!

Tatlı krizlerinize dur diyecek, parmaklarınızı yiyeceğiniz hafif bir tatlı..

Bu tarifi bir kere denedikten sonra, bir daha vazgeçemeyeceksiniz..

İçerisindeki patlıcanların tadı asla size gelmiyor ve rahatsız etmiyor. Çok hoş bir dokusu olan patlıcanlar kremelarıyla taçlanıyor. Ceviz, çikolata ve dilediğiniz her şekilde süsleyebileceğiniz çok ama çok hafif bir tatlı..

Ülkemizde çok sık duymasak da, yapıldığı her yerde lezzetiyle bilinen ve birkaç turist sayesinde Amerika'da da yapılmaya başlanan bu tatlıya, sahip çıkmalıyız.

Malzemler

  • 3 adet patlıcan
  • 2 litre su
  • böğürtlen marmelatı

Şerbeti için;

  • 1litre su
  • 1 kg şeker

Kreması için;
ÖNE ÇIKAN VİDEO

  • 1,5 çay bardağı un
  • 1,5 çay bardağı nişasta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 litre süt
  • vanilya
  • toz kremşanti

Yapılışı

Patlıcanları yıkayıp kabuklarını soyun. Patlıcanları küp küp doğrayın. Ardından iki litrelik suda, acısının çıkması için kaynatın. Patlıcanlar çok salmadan, yumuşayınca çıkarın. (Patlıcanlar çekirdekliyse, önce içini oyup, ardından kesin.)

Şker ve suyu tenceeye alıp patlıcanları içine atın ve rengi değişene kadar kaynatın. 

Kreması için; un, nişasta, pirinç unu, şeker ve sütü bir tencereye alın. Kaynadıktan sonra altını kısarak üzerine vanilyayı ekleyip 5 dakika sonra ocaktan alın. Soğumaya bırakın. 

Soğuyan kremayı dolapta bekletin ve toz kremşantiyi olduğu gibi ilave edin. İyice çırpın.

Bir kalıp içerisine önce kremşanti, marmelat ve ardından da patlıcanları doldurun. Üzerini de kremayla kapatıp buzlukta dinlendirin.

15 - 20 dakika sonra kalıptan çıkarıp servis edin. 

- Kalıpla uğraşamam diyenler için;

Borcamın tabanına patlıcanları, üzerine de kremşantiyi sererek dinlendirip, pasta gibi keserek de servis edebilirler.

Şimdiden afiyet olsun...

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Rabia çalişir

Bursluluk sınavı öğrenecem
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23