Kahvaltı sofralarında pratik bir hamur işi arıyorsanız pişi tarifi tam size göre. Börek gibi zahmetli olmayan pişi yumurta, un, sıvıyağ gibi malzemelerle kolayca ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, pişi nasıl yapılır? Pofuduk pişi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte pişi tarifi ve malzemeleri...
Kahvaltı sofralarında pratik bir hamur işi arıyorsanız pişi tarifi tam size göre. Börek gibi zahmetli olmayan pişi yumurta, un, sıvıyağ gibi malzemelerle kolayca ve kısa sürede hazırlanabiliyor. Peki, pişi nasıl yapılır? Pofuduk pişi için gerekli malzemeler nelerdir? İşte pişi tarifi ve malzemeleri...
Malzemeler
1 yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
½ su bardağı ılık su
ÖNE ÇIKAN VİDEO
½ çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ (Kızartmak için)
Pişi nasıl yapılır?
İlk olarak hamurun mayasını aktifleştirin. Ilık sütün içerisine maya ve toz şekeri ekleyin ve köpürene kadar bekleyin.
Geniş bir kaba elenmiş unu alın. Unun ortasına elinizle oyuk açın.
Su, sıvıyağ, yumurta ve tuzu unun ortasına alın. Köpürmüş mayayı da hamura ekleyin.
Hamuru yoğurmaya başlayın. Hamur ele yapışmayan bir kıvam alınca hamuru dinlenmeye bırakın.
Kabaran hamuru açın. Yuvarlak kalıplar yardımıyla hamurdan yuvarlak parçalar kesin ve kızgın yağda pişirin.
Pişiniz hazır.