• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

PKK-YPG Tel Rıfat’tan kaçmaya başladı

Yeniakit Publisher
2019-05-19 12:52:00 - 2019-05-19 12:52:51
PKK-YPG Tel Rıfat’tan kaçmaya başladı

Zeytin Dalı Harekatı sırasında Afrin bölgesinden kaçarak Tel Rıfat bölgesine sığınan terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin bu bölgeden de kaçmaya başladıkları tespit edildi. Mehmetçiğin son zamanlarda bu bölgeden yapılan saldırılara misliyle karşılık vermesinin ardından bazı teröristlerin rejim bölgesine doğru küçük gruplar halinde çekilmeye başladığı öğrenildi.

 Göksel Çağlav  Ankara 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), PKK/YPG’li teröristleri Suriye’nin kuzeyindeki Tel Rıfat bölgesinden temizlemek için operasyonlarını sürdürüyor.

TSK destekli ÖSO bileşenleri terör örgütü PKK/YPG’nin Mayıs ayı başından itibaren Mehmetçiğe yönelik saldırılarını artırması üzerine Tel Rıfat bölgesindeki terör mevzilerini yok etmeye devam ediyor. Bir taraftan TSK destekli ÖSO birlikleri köy köy teröristleri temizleyerek ilerlerken diğer taraftan da TSK insansız hava araçları ve yerel kaynaklardan aldığı istihbaratlar doğrultusunda terör mevzi barınak ve depolarını uzun menzilli top ve obüs atışlarıyla imha ediyor. TSK bir taraftan ÖSO’nun, Maranez gibi köylerdeki teröristleri temizlemesi için gerekli önlemleri alarak destek verirken diğer taraftan da Mehmetçiğe yönelik yapılan saldırılara misliyle karşılık veriyor. Türk topçuları Minnag hava üssü, Ayn Dakne ve Tel Rıfat civarında bulunan PKK/YPG hedeflerini havadan ve karadan vurarak terörist grupları etkisiz hale getiriliyor. 4 Mayısta başlayan ve artarak devam eden operasyonlar sonrasına terör örgütünde çözülmeler başlarken küçük grupların rejim bölgesine doğru çekilmeye başladıkları tespit edildi. Lider kadro olduğu tahmin edilen grupların rejim bölgesi üzerinden, önce Halep’te bulunan terör örgütü üssüne oradan da halen terör örgütünün kontrolü altında bulunan Münbiç’teki terör yuvasına geçtikleri belirlendi. 

“Türkler geldi” sevinci

Tel Rıfat bölgesi çevresindeki terör mevzilerinin vurulması sırasında çekilen bir videoda milli Atak helikopterinin havada görülmesi üzerine halkta sevinç gösterileri yaşanıyor. Yerel halkın “Türkler geldi” naralarına, küçük bir çocuğun “Yaşasın” çığlıkları terör örgütü PKK/YPG’nin yerel halka yaptığı zulmü ve bu zulüm karşısında halkın Türkiye’den beklentisini gözler önüne seriyor. 

Masada harekata işaret ediyor

Terör örgütü PKK/YPG, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları ile birlikte Türkiye’nin güneyindeki sınırda güvenli bir koridor oluşturmaya başlamış ancak diplomatik sorunlar nedeniyle harekatlarına ara vermişti. Ancak TSK uluslararası angajman kuralları çerçevesinde saldırı bulunan ve tehdit konumundaki teröristlere yönelik küçük çaplı operasyonlarına aralıksız devam etti. Başta Münbiç olmak üzere Fırat’ın doğusuna düzenlenecek harekat öncesinde tüm hazırlıklar tamamlanırken diplomatik görüşmelerde de sona gelindiği belirtiliyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Teröristlerin alanı daralıyor

Terör örgütü PKK/YPG’nin Fırat kalkanı ve Zeytin Dalı harekatları sonrasında terörden arındırılan alanlar arasında sıkışıp kalan yaklaşık 2 bine yakan terörist Tel Rıfat ve Minnag Havaalanı bölgesindeki küçük bir alanda işgalini sürdürürken diğer taraftan da sıkışmış bulunuyor. Sıkıştıkları küçük alanda bir taraftan Rus diğer taraftan da rejim güçleri teröristleri destek vererek koruma sağlıyor. Bu korumalardan güç alan terör örgütü son zamanlarda Cerablus, Azez, Marenez ve Tel Rıfat’ta bulunan yerel halka saldırarak zulüm ediyor. Yerel halkın tüm mallarına el koyarak yiyecek, içecek ve giyeceklerini gasp ederek örgütü ayakta tutmaya çalışıyor.

Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23