• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Portakal sosyal medyanın da gündeminde: Yalan üstüne yalan

Yeniakit Publisher
2020-02-25 23:00:00 -
Portakal sosyal medyanın da gündeminde: Yalan üstüne yalan

FOX Ana Haber'i sunan ve yaptığı algı operasyonları, yalan haberlerle gündemden düşmeyen Fatih Portakal son olarak 'SGK' yalanıyla gündeme gelmişti. "Emekli maaşlarında yüzde 5 sağlık kesintisi yapılacak" haberi SGK tarafından yalanlanmasına rağmen Fatih Portakal canlı yayında bu yalanı savunmaya devam etti.

Algı operasyonlarıyla bilinen Amerikan sermayeli FOX TV'nin manipülasyon ve yalanlarıyla gündemi meşgul eden sunucusu Fatih Portakal yine bir yalana imza attı.

FOX TV'de Fatih Portakal'ın sunduğu ana haberde "Emekli maaşlarında yüzde 5 sağlık kesintisi yapılacak" iddiaları ortaya atıldı.

SGK'dan yalanlama geldi

Sosyal Güvenlik Kurumu ise iddiaları, "SGK'da çok konuşulacak çalışma haberi tamamen asılsızdır" diyerek kesin dille yalanladı.

"Vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır"

SGK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Bazı basın-yayın organlarında "SGK'da çok konuşulacak çalışma" şeklinde yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği görülmüştür.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

Sıklıkla yapılan bu tarz maksatlı haberler, kurumumuzu yıpratma ve vatandaşlarımızı yanıltma hedefi taşımaktadır. Bu maksatlı haberlere karşı her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı da ayrıca belirtir, doğru bilginin peşindeki siz değerli basın mensuplarımızın dikkatine ve kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız."

Yalanı savundular

SGK'nın yalanlamasının ardından özür dilemesi beklenen FOX TV ve Fatih Portakal bir skandala daha imza attı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hizipsavar

bu ülkede yargı ne iş yapar

Mustafa Biçer

Yahudi FOX TV'nin sunucusu Portakal'dan başka ne beklenir. İşi gücü iftira atmak, ortalığı karıştırmak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23