• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin onaylayacak! Rus havaalanına Türk ismi

Yeniakit Publisher
2018-12-05 11:04:00 - 2018-12-05 11:29:18
Putin onaylayacak! Rus havaalanına Türk ismi

Rusya'da bulunan birçok havaalanının isminin halk oylamasıyla değiştirilmesine karar verildi. Bu kapsamda Kazan Uluslararası Havaalanı'na isim değişikliğiyle Abdullah Tukay adı verilecek.

Rusya tarihinde önemli yere sahip birçok kişinin isminin yaşatılması için ülkede çalışma başlatıldı. İnternet üzerinden yapılan halk oylaması sonucu ülkedeki havalimanlarının ismi, bölge halkının istediği isimle değiştirilme kararı alındı. Milyonlarca kişinin oy kullandığı çalışma sonucu, Rusya Devlet Başkanı’nın onaylamasından sonra, ülkedeki 41 havalimanının ismi değiştirilecek.

Birbirine yakın oylar çıktığı için Ugolny Havalimanı, Nizhnevartovsk Uluslararası Havaalanı, St. Petersburg Pulkovo Havalimanı, Moskova Vnukovo Havalimanı ve Penza Havalimanı isimlerinin belirlenmesi ise ikinci tura kaldı. Rusya’nın en çok kullanılan havaalanlarından olan Domodedovo Uluslararası Havaalanı, kararın onaylanmasından sonra Rus bilim insanı Mihail Lomonosov adıyla hizmet verecek.

Rus Havaalanına Türk İsmi

Havaalanı isim değişikliği için yapılan oylamada en çok dikkat çeken isimlerden biri Kazan Uluslararası Havaalanı'na ismi verilecek olan Abdullah Tukay oldu. Tatar halk şairi, yazar ve yayımcı Abdullah Tukay’ın ismi artık Kazan Uluslararası Havaalanı’nda yaşayacak.

Kırım’daki havaalanının ismi de değişecek

Kırım da değişikliklerden nasibini aldı. Kırım’ın Akmescid şehrinde bulunan Simferepol Uluslararası Havaalanı’nın adı Rus ressam İvan Ayvazovski’nin ismiyle değiştirilecek.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23