• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Putin'in temsilcisi terör örgütüyle anlaştıklarını duyurdu

Yeniakit Publisher
2019-10-15 21:41:00 -
Putin'in temsilcisi terör örgütüyle anlaştıklarını duyurdu

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yürütülen Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu. Lavrentiev, YPG, Şam ve Rusya'nın kuzey Suriye konusunda anlaşmaya vardığını ve Esed güçlerinin Münbiç dahil YPG'nin elindeki bölgelere girebileceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), Suriye Milli Ordusu (SMO) ile birlikte Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. "Türk askeri Suriye toprağına 5 ila 10 kilometre arasında girebilir" diyen Lavrentyev, YPG/PKK, Şam ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığını söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Barış Pınarı Harekatı tamamlandıktan sonra askerleri Suriye'nin kuzeyinden çekme niyetinde olduğunu söylediğini belirtti.

Görev tamamlanınca Türk askeri Suriye'den çıkacak

Lavrentyev, bugünkü basın toplantısında, "Erdoğan aslında operasyon yapacakları, amacının, onun anlayışına göre terörist olan gruplara karşı mücadele olduğu konusunda herkesi uyarmıştı. Dolayısıyla bu görev yerine getirilince Türk askerler Suriye'nin kuzeyinden çıkarılacak" dedi.

Rus diplomat, Suriye'nin Türkiye sınırında sadece Suriye askerlerinin bulunması gerektiği, bunun Suriye topraklarından Türkiye yönelik düzenlenen saldırılara karşı en iyi garanti olacağı yönündeki Rusya'nın duruşunu da hatırlattı.

Terör örgütü ile Şam yönetiminin anlaştığını duyurdu

"Kürtler, Suriye hükümet ordusunun belli bölgelere girmesini kabul etti" diyen Lavrentyev, bunun, Kürt güçler ve Şam arasındaki görüşmelerden çıkan temel anlaşmanın olduğunu kaydetti.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Suriye hükümet ordusunun Menbiç'e girdiğini hatırlatan Rus diplomat, Suriye'nin kuzeyinde Şam'ın kontrolündeki arazilerin genişletilmesini konuşmak için henüz çok erken olduğunu söyledi.

Ayrıca TSK'ya, PKK ile mücadele amacıyla Suriye topraklarına 5 kilometre derinliğine girmesine izin veren 1998 Adana Anlaşması'nı hatırlatan Lavrentyev, "Bu anlaşmaya göre TSK, Suriye'ye girebilir ama orada daimi olarak kalamaz. Biz, Türk askerlerin Suriye topraklarında daimi varlığına karşıyız" ifadelerini kullandı.

Kaç DEAŞ'lını kaçtığına dair bilgiye sahip olmadığını dile getiren Lavrentyev, "Eğer Suriye'nin kuzeydoğusundaki tüm cezaevlerini sayarsak orada yaklaşık 12 bin IŞİD'li vardı. Dolayısıyla buna ailelerini, eşlerini ve diğerlerini eklersek çok daha büyük rakam çıkıyor" dedi.

Ne olmuştu?

Barış Pınarı Harekatı'nda 7. güne girildi. Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı kapsamında Ceylanpınar ilçesinin karşısında bulunan Resulayn'daki terör mevzileri ateş altına alındı. Harekatta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 611 olarak açıklandı.

Barış Pınarı Harekatı'nın 7'inci gününde, gözler Fırat'ın batısındaki Münbiç'e çevrildi. Resulayn'da şehir merkezlerine girilmesinin ardından, gözler şimdi Menbiç'te.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Vatandaş

Düşman eksik değil moskof sarı çiyan in isteği bizim abd ile bozuş mamız öyle işine gelirki bak buda p y d yanı pkk ya kürt güçleri diyor Allah tüm düşmanlarımızı kahretsin

Okur

Bizi onlardan ayıran ışte burada ortaya çıkıyor. Biz müslümanız ınşaAllah. "Üzülmeyin, gevsemeyin gerçekten inanmissaniz üstün gelecek olan sizsiniz." Allah'in hükmü; Musa'nın arasında olduğu gibi, tüm oyunları bozacaktir. Yeterki imanimizdan sapmayalim. Hakkı tavsiye (bağlanıp) edip, Sabrederek işimize devam edelim.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23