• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit kaç yaşındaydı? Rahşan Ecevit ne hastasıydı?

Yeniakit Publisher
2020-01-17 23:02:00 - 2020-01-17 23:03:13
Rahşan Ecevit kimdir? Rahşan Ecevit kaç yaşındaydı? Rahşan Ecevit ne hastasıydı?

Bir süredir Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) tedavi gören eski Başbakan Bülent Ecevit’in eşi ve Rahşan Ecevit, hayatını kaybetti. Peki Rahşan Ecevit kimdir? İşte Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit 'in hayatı hikayesi...

Son dakika haberine göre, Eski başbakan Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit, 97 yaşında tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybetti. Peki Rahşan Ecevit kimdir? İşte Rahşan Ecevit 'in hayatı hakkında merak edilenler...

923 Yılında Bursa'da doğan Rahşan Ecevit, Türk ressam, yazar ve siyasetçi, Demokratik Sol Parti ile Demokratik Sol Halk Partisi'nin kurucusu ve ilk başkanıdır. 1946'da Bülent Ecevit ile evlendi.

Aslen Selanik'ten Şebinkarahisar'a yerleşmiş bir ailenin çocuğudur. Babası Namık Zeki Aral, annesi Zahide Aral'dır. Ankara Lisesi ve Robert Koleji mezunudur.

DSP'nin kurucusu ve eski genel başkanıdır. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir.

Yazdığı Pülümür'de Aşk adlı roman, 2002 yılında tiyatroya uyarlanmıştır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Rahşan Ecevit'in cenazesi ne zaman kaldırılacak?

CNN TÜRK muhabiri Ünal Kaya GATA'dan yaptığı açıklamada, "Son dönemde durumunun biraz daha ağırlaştığı ifade ediliyordu. Tüm partilerden GATA'ya giden isimler var. Süreçle ilgili bilgi alıyorlar. Bir süredir hem tedavisi hem yaşının ilerlemesi nedeniyle uzun süredir kameralardan uzaktı. Cenazesi yetişirse yarın olacak, pazar gününe de kalabilir. Geniş kapsamlı ve geniş katılımlı bir cenaze töreni düzenlenmesi bekleniyor." ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikail okuroğlu beylikdüzü

Şimdi ölmüşün arkasından konuşacak sınız diyecek siniz dedesi kimdi inancı neydi kendisini ilgilendirir ecevitle aynı görüşde yani ALLAH'IN emirlerine şavaş acanlardan.!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23