Birlik ve beraberliğin tadına varılan Ramazan ayında, dışarıda yemek yeme oranında artış görüldü.
On bir ayın sultanı Ramazan’da dışarıda yemek yeme oranında belirgin bir artış görülüyor. Bu dönemde restoranlar ve lokantalar tıklım tıklım doluyor.
Dönercilere rağbet yoğun
Ramazan ayında müşteri adedini yüzde 10-15 arttıran Şirazen Döner’in Mesul Müdürü Fatih Akbaşak, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada “Halkımız dışarıda iftar yapmayı, oruç açmayı seviyor. Bu da bizim gelirlerimize olumlu katkı yapıyor” dedi.
Doluluk oranlarının yüzde 70-75 olduğunu dile getiren Akbaşak, “Mekânımız ilgi görüyor, pek çok müşteri ağırlıyor” ifadesini kullandı.
Maliyetler tavan yaptı
Fiyatlara da değinen Akbaşak, şunları kaydetti: “Malum sebze fiyatları arttı. Biberin ve domatesin hal fiyatının nereden nereye geldiği belli. Tabii et de pahalandı. Restoranların et tedariki güçleşti. Bu nedenle menülerin fiyatları minimum yüzde 10 arttırıldı. Örneğin bizim iftar menümüzün bedeli 2018 Ramazan ayında 65 liraydı, şu anda 95 lira. Bu fiyat artışını yapmamız kaçınılmazdı çünkü gelirlerimiz ve giderlerimiz birbirini karşılamıyordu.”
Bağcılar’da hizmet veren Şirazen Döner’de Konya, Hatay, Adana ve Antep mutfağına ait ürünler bulmak mümkün. Dönerleri beğenilip sevilen mekân, ürünleri ve hizmet anlayışıyla da takdir topluyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO