• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ramazan’da oruçluyken hangi diyetler uygulanabilir?

Yeniakit Publisher
2020-04-28 11:35:00 -
Ramazan’da oruçluyken hangi diyetler uygulanabilir?

Ramazan’da oruçluyken hangi diyetler uygulanabilir? Ramazanda diyet yapmak bazılarına tuhaf gelsede, nefsini bu ayda kontrol altına alan kişiler, daha fazlasını yapacağının farkına varıyor. Fazla kilo ya da sağlık sorunları, diyet yapma isteğini artırsada, bir uzmana başvurmak en doğru tercih olacaktır. Peki ama ramazanda oruç tutmak isteyen kişi nasıl bir diyet uygulamalı? Diyet yapılmasada, oruç tutarken nasıl beslenmeli? Ramazanda yapılacak diyetler nelerdir? Detaylar için okumaya devam edin...

Ramazan’da oruçluyken hangi diyetler uygulanabilir? Ramazan ayında sağlığı için bir adım atmak isteyen ya da kilo vermek isteyen kişler bu soruyu sık sık kendine soruyor. Bununla birlikte "Ramazanda diyet yapılır mı?" sorusu akıllara geliyor. İşte merak edilen bütün bu soruların cevabı ve en verimli diyetler...

Su orucu/Su diyeti

ramazan diyeti

Ramazanda uygulanası diyetlerin başında gelen su orucu, vücuttaki iltihap ve yağın altılmasını sağlar. Fakat ilaç kullanan veya kronik hastalar doktoruna danışmadan bu diyeti yapmamalıdır. 

Su orucu, fazla yemek yememe üstüne kurulu bir düzendir. Ramazan ayı içerisine yerleştirilebilir. İlk haftalarda normal oruç, ikinci haftada yemeklerden bir miktar uzaklaşma ve porsiyon azaltma ile, üçüncü haftada  3 günlük su orucu, büyük ölçüde sağlığı düzene sokacaktır. Çünkü su vücudun temizlenmesini sağlarken aynı zamanda yağ yakımına destek verecektir. Aç kalmak sanıldığı kadar zor veya imkansız bir durum değildir.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.);
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ademoğlu karnından daha kötü bir kap doldurmamıştır. Oysa ki Ademoğlu için belini doğrultacak birkaç lokma yeterlidir. Şayet mutlaka yemesi gerekiyorsa, o zaman (midesinin) üçte birini yemek, üçte birini su, üçte birini de nefes için ayırsın.” (Tirmizi, Zühd, 47) buyurmuştur.

Aşağıdaki diyetlerde oruç ile birlikte uygulanabilecek diyetlerdir. Önemli olan; fazla şekerden uzak durup, su ile vücudu temizlemeye çalışmaktr. Bunun yanı sıra hafta hafta uygulanan diyetler, yağ yakımını destekler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23