• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rizespor Basın Sözcüsü Akit'e konuştu: Birkaç haftadır hakkımızın yenmesi umarım tesadüftür!

Yeniakit Publisher
2019-05-11 22:32:00 - 2019-05-12 10:26:30
Rizespor Basın Sözcüsü Akit'e konuştu: Birkaç haftadır hakkımızın yenmesi umarım tesadüftür!

Sahasında Galatasaray'a 3-2 mağlup olan Çaykur Rizespor'un Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, "Son birkaç haftadır adil olmayan hakem kararları ile hakkımızı yiyorlar. Hakkımızın neden yendiği sorusuna cevap arıyoruz. Umuyoruz ki hakemlerin bu tavrı bir tesadüften ibarettir." dedi.

 Taha Emre Özdemir  yeniakit.com.tr 

Süper Lig'in 32. haftasında Çaykur Rizespor sahasında lider Galatasaray'a 3-2 mağlup oldu. Mücadelenin 76. dakikasında ev sahibi ekip Aminu Umar'ın golüyle 2-1 öne geçti. Galatasaraylı Emre Akbaba'nın sakatlığı nedeni ile maçta 12 dakika uzatma oynanmasına karar verildi. Maçın uzatma bölümünün 2. dakikasında Galatasaray'ın kazandığı penaltıyı Mbaye Diagne gole çevirdi ve 2-2 beraberliği sağladı. Penaltı kararı ise tartışmalara sebep oldu. Diagne 90+8'de kaydettiği golle skoru belirleyen isim oldu. 

Emre Akbaba'nın sakatlandığı pozisyonda yer alan Samudio, hakem Serkan Çınar'ın VAR incelemesi sonrasında 73. dakikada kırmızı kart gördü. Bu pozisyonda verilen kart kararı da tartışmaları beraberinde getirdi. Karadeniz temsilcisi, 12 dakika uzayan maçta yaklaşık 30 dakika 10 kişi ile mücadele etti.

'Üstün oyunumuzun sonuç vermeyeceğini biliyorduk'

Maç sonrasında yeniakit.com.tr'ye açıklamalarda bulunan Çaykur Rizespor Basın Sözcüsü Hasan Yavuz Bakır, kırmızı kart ve penaltı kararlarına tepki göstererek şunları söyledi:

"Maçın tamamına baktığımız zaman eksik kalmamıza rağmen üstünlük sağladık. Birçok pozisyon bulduk. Öne de geçtik. Son 4-5 maçtır olduğu gibi yine yanlış hakem kararları sebebiyle kaybettik. Biz zaten maça çıkmadan önce de üstün oyunumuzun sonuç vermeyeceğini düşünüyorduk. Beklediğimiz gibi oldu. Hakem, kırmızı kartta da penaltıda da adil karar vermedi." 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

'Hakem sahadaki oyunu değil kendi oyununu iyi yönetti'

Türk futbolu için her zaman adalet çağrısı yaptıklarını hatırlatan Bakır, "Maalesef bu çağrımızın karşılığını bulamadık. Bunu sadece biz söylemiyoruz. Tüm futbol otoriteleri 4-5 maçtır Rizespor'a haksızlık yapıldığını söylüyor. Bu maçta da hakem penaltıyı izledi ve göz göre göre yanlış karar verdi. Hakem sahadaki futbolu değil kendi oyununu iyi yönetti. İnandığımız tek şey uzun vadede kazanan adalet olacaktır." dedi.

'Son birkaç haftadır yapılan haksızlıklar umarım tesadüftür'

Bakır, Çaykur Rizespor'a üst üste yapılan haksızlıkların cevabını aradıklarını söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Son birkaç haftadır bize yapılan haksızlığın sebebini arıyoruz ama bulamıyoruz. Futbolun duayen isimlerinin de fikirlerine başvuruyoruz ama kimse buna cevap veremedi. Ümit ediyoruz ki bu haksızlığın bir sebebi yoktur. Üst üste yaşanan bir tesadüftür. Aksi taktirde futbolseverlerin Türk futboluna olan güvenleri daha da sarsılacaktır."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23