• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ruhani'den ABD'ye rest: Baskı siyasetini terk et!

Yeniakit Publisher
2019-09-11 12:38:00 -
Ruhani'den ABD'ye rest: Baskı siyasetini terk et!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Amerika Birleşik Devletleri'nin savaş yanlılarını bir kenara bırakması ve maksimum baskı siyasetini terk etmesi gerektiğini söyledi.

İran'ın başkenti Tahran'da yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından konuşan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, nükleer anlaşma ve ABD'nin politikalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

ABD'nin baskılarını artırması durumunda "direniş yolunu" tercih edeceklerini söyleyen Ruhani, "ABD, savaş isteğinin ve savaşı savunanların bir faydasının olmadığını anlamalıdır. ABD, savaş yanlılarını bir kenara bırakmalı. Savaş ve maksimum baskı siyasetini terk etmelidir." ifadelerini kullandı.

İran'ın barışçıl nükleer teknolojiden yararlanmak istediğini ve nükleer anlaşmada "taahhüde karşılık taahhüt mantığını benimsediklerini" aktaran Ruhani, şöyle devam etti:

"Onlar taahhütlerine uyarsa biz de uyarız, onlar eksik uygularsa biz de aynısını yaparız. İran'ın üçüncü adımı en önemli adım olarak sayılmaktadır ve önceki iki adımla kıyaslanamaz. Gerekirse gelecekte yeni adımları da atacağız."

Ruhani, ağır baskı altında oldukları bir süreçte bazı aşırılık yanlılarına ve halka zarar veren yollara itibar edilmemesi gerektiğine dikkati çekerek, "Halkımız yeterince sıkıntı ve zorluk yaşamaktadır. Makul olmayan yolların izlenerek halkın daha fazla problemle karşı karşıya kalmasına izin verilmemelidir." diye konuştu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Abdullah Murat

Şeytanın dostlarına sesleniyor isen onları tövbeye islama ve dostluğa çağırabilirsin. Şeytan olduğu sürece onlar onun fısıltıları ile hak ile mücadele edeceklerdir Onları dost edinen onlardandır Onlardan heran ihanete uğrayabilirsin şeytanın tesirindeki ne olacak. Onların birbirleri arasındaki bağ bile örümcek ağı olarak bildirilmiştir Senin tam uyacakları bir anlaşma nasıl yapabilirler Ancak güçlü olman gerekir onlar ise zayıf. ve böylece onlara cizye bağlayabilrsin Bunun haricinde onlarla muhatap olursan seni dininden döndürürler. ve kendilerine boyun eğdirirler bu ise yasaklanmıştır.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23