• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rum lider KKTC'nin kararına bozuldu! 'Türkiye'nin onayı gerekiyormuş'

Yeniakit Publisher
2019-09-11 21:13:00 - 2019-09-11 21:23:20
Rum lider KKTC'nin kararına bozuldu! 'Türkiye'nin onayı gerekiyormuş'

Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs'taki müzakerelerde ilerleme kaydedilmemesini Türkiye'ye bağlayarak büyük bir skandala imza attı.

Kıbrıs'ta taraflar arasında Birleşmiş Milletler aracılığıyla yürütülen müzakerelerden sonuç alınamadı. Rum lider Ankara'yı suçladı.

BM Genel Sekreteri Geçici Özel Danışmanı Jane Holl Lute aracılığıyla yapılan görüşmelerde Rum ve Türk yönetimleri, barış görüşmelerinin başlatılması için yapılan müzakerelerde ortak bir çerçeve üzerinde anlaşamadı.

Rum lider Türkiye'yi suçladı

Euronews'ten Foteini Doulgkeri ve Enis Günaydın'a konuşan Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, müzakerelerde ilerleme kaydedilmemesine neden olarak Ankara'yı suçladı.

"Türkiye'nin onayı gerekiyormuş"

Anastasiadis şunları söyledi:

"(Mustafa) Akıncı ile 9 Ağustos'ta genel çerçeve konusunda yaptığımız gayriresmi görüşme sonrasında olumlu bir mesaj almıştık. İkimiz de Lute'a telefonla bilgi verdik ve kendisi Kıbrıs'a geldi. Daha sonra çıkabilecek sorunların önüne geçmek için basit bir metin hazırladı ama anlaşılan bu metnin Türkiye tarafından da onaylanması gerekiyormuş. Anlaşılan bu şekilde."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın eylül ayında gerçekleşecek BM Genel Kurulu 74. oturumunda Genel Sekreter Antonio Guterres ile bir araya gelmesi bekleniyor. Bu görüşmenin Kıbrıs'taki barış süreci için kritik önem taşıyacağı düşünülüyor.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ahmet

rum yonetimin bu tavri: siyasi fahiselik!

Gurbet kuşu

Ayranları yok içmeye hala Türkiyeyi suçlamaya çalışıyorlar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23