• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rus medyası görüntüleri yayınladı! Türkiye'nin operasyonu öncesi ABD askeri üssünde yeller esiyor

Yeniakit Publisher
2019-10-09 13:20:00 -

Rus medyası, Türkiye'nin Suriye sınırından sadece birkaç kilometre uzakta olan ve Amerika Birleşik Devletleri askerlerinin tamamen terk ettiği bir üsse ait görüntüleri yayınladı.

Rus yayın kuruluşu RT'nin video ajansı Ruptly, Türkiye sınırına yakın konumdaki Resulayn bölgesinde, ABD'li askerlerin çekildiği bir üssün görüntülerine ulaştı.

Star.com.tr'de yer alan haber göre; Tel Aqram'daki bir tepenin üzerine bulunan ABD askeri üssü, askerlerden geriye kalanlarla birlikte adeta hayalet bir kasabayı andırıyor.

Görüntülerde ahşap, metal ve plastikten yapılmış barakalar, gözetleme kuleleri ve tel örgüler görüntülenirken, ABD birliklerinin üstten tamamen çekildiği belirtiliyor.

Üstte sadece terör örgütü YPG/PKK paravanı SDG'li teröristlerin bulunuyor.

ABD askerleri, Türkiye'nin Fırat'ın doğusundaki terör yuvalanmalarını temizlemeye yönelik gerçekleştireceği harekat için gösterdiği kararlılık sonrası, yıllardır desteklediği YPG/PKK oluşumlarının olduğu bölgeden çekilmeye başladı.

ABD Başkanı Trump, Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından sürpriz bir adım attı.

ABD Başkanı Donald Trump, "ABD'nin sonu olmayan bu saçma savaşlardan çekilme zamanı geldi.'' açıklamasıyla, bölgeden çekileceklerini duyurmuştu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

can ugur

BÜYÜK GÜN YARIN KARDEŞLERİM. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN DUALARIMIZ SİZİNLE ARSLANLARIM..

Tata Tonga

adam dünyanın öbür tarafından gelmiş. ne işi var oralarda? hiç kimse bunu sormuyor...gitmeleri değil, oralara gelmeleri bile kabul edilemez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23