• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya Libya’dan dönen cesetleri konuşuyor

Yeniakit Publisher
2020-02-14 15:44:00 -
Rusya Libya’dan dönen cesetleri konuşuyor

Libya’da Hafter grubu yanında savaşan Wagner Grup'nun kayıpları giderek artıyor. Libya’daki savaş da Rusya’nın Suriye’de olduğu gibi adeta bir iç meselesi olmuş durumda.

 Yunus Bayar    yeniakit.com.tr 

Rusya’daki yerel gazetelerde son zamanlarda Libya’da savaşan Rus paralı askerlerin ölüm haberleri yapılıyor.

En son gelen habere göre, PMC Wagner Grup üyesi bir keskin nişancı olduğu iddia edilen bir askerin cenaze töreni Orenburg şehrinde düzenlendi. Ölen askerlerin haberlerinin ulusal medyada yer almaması da büyük bir dikkat çekiyor. Libya’daki Rus askerlerin sayısının 300 civarı olduğu tahmin edilirken, bugüne kadar en az 10 kayıp verdikleri tahmin ediliyor. Konuyla iligili Rusya Savunma Bakanlığı da resmi bir açıklama yapmıyor.

Emperyalist Rusya'nın gayri resmi ordusu

Rusya merkezli özel askeri şirket olan PMC Wagner Grup, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından kurulan Blackwater adlı güvenlik şirketinin Rus versiyonu olarak biliniyor askerlerinin zaman zaman savaş suçlarına karıştıkları iddia ediliyor. Rusya'nın ülke dışındaki çıkarlarını sağladığı bilinen örgütün doğrudan Rus hükümetine bağlı olduğu söylenmektedir. Şirketin; Ukrayna, Suriye, Libya, Kongo Demokratik Cumhuriyeti, Sudan, Libya, Madagaskar, Angola, Gine, Gine-Bissau, Mozambik, Zimbabve ve Orta Afrika Cumhuriyeti dahil olmak üzere birçok Afrika ülkesinde güvenlik hizmetleri sağladığı biliniyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

La galibe illallah

Allah u ekber

abdrhman

"Rusya merkezli özel askeri şirket olan PMC Wagner Grup, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından kurulan Blackwater adlı güvenlik şirketinin Rus versiyonu olarak biliniyor" artık anlayın her ikiside yahudiler tarafından yönetilen ülkeler gerek moskof gavuru rusya gerek yahudistan p..çi abd
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23