• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'da dikkat çeken yasak! Ağır cezalar geliyor

Yeniakit Publisher
2019-11-06 09:19:00 -
Rusya'da dikkat çeken yasak! Ağır cezalar geliyor

Rusya'da parlamentonun alt kanadı Duma, Rus yazılımına sahip olmayan akıllı telefon ve bilgisayarların yasaklanmasına yönelik yasa tasarısını kabul etti. Kurala uymayanlara ağır para cezalarının verilmesi planlanıyor.

Duma’da kabul edilen tasarıya göre, ülkede satılan tüm akıllı telefon, bilgisayar ve akıllı televizyonların fabrika ayarı olarak Rus yazılımlarıyla çalışması gerekecek.

Ağır para cezaları gündemde

Yasanın hangi ürünleri kapsayacağı ve yazılımların söz konusu cihazlara yükleme sürecine dair detayların Rus hükümeti tarafından belirlenmesini öngören tasarıyla, yasaya uymayan şirketlere de ağır para cezalarının verilmesi planlanıyor.

Tüketici hakları korunacak

Duma Milletvekili Aleksey Kanayev, tasarıya ilişkin yaptığı açıklamada, söz konusu adımın Rus bilişim şirketlerini daha rekabetçi hale getireceğini, tüketici haklarını da koruyacağını öne sürdü.

Rus şirketlere destek

Rusya’da satılan yabancı menşeli telefonlarda Rus yapımı arama motoru ve mesajlaşma uygulamalarının yer alması bir süre önce de gündeme gelmişti. Söz konusu girişime Yandex, Mail.ru gibi Rus teknoloji şirketleri destek verirken, Apple, Samsung ve Huawei gibi şirketler karşı çıkmıştı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Murat

Darısı başımıza. Yabancı yazılım güçleri egemen, biz de onların tebaası olduk. Durum tam olarak bu.

misafir yorumcu

Bâzı Kabile devletleri de egemenliklerini ve vatandaşlarını kaybedene dek bu tarz yasak ve yaptırımları uygulamaktan kaçınsınlar...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23