• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Rusya'dan 'Atambayev' açıklaması!

Yeniakit Publisher
2019-08-09 01:55:00 -
Rusya'dan 'Atambayev' açıklaması!

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, eski Kırgızistan Devlet Başkanı Almazbek Atambayev’in gözaltına alınmasının ülkenin iç meselesi olduğunu söyledi.

Rusya Başbakanı Medvedev, Avrasya Hükümetler Arası Konseyi toplantısının yapılacağı Kırgızistan'a geldi.
Kırgızistan'ın, Rusya'nın büyük partneri, Avrasya Birliği ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü üyesi olduğu için bu ülkede yaşananlara kayıtsız kalamayacaklarının altını çizen Medvedev, "Devlet Başkanı’mızın son zamanlarındaki gündemden haberdarsınız. Ben de sürekli mevkidaşlarımla iletişim içerisindeyim. Bu nedenle elbette olayları yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Rusya Başbakanı, "Kırgızistan, artık 21. yüzyıldaki devrim hakkını tüketti" diye konuştu.

Kırgızistan’da politik ve ekonomik istikrarsızlığın başlaması durumunda, bunun, ülkede ve genel olarak Avrasya Birliği’nde yaşayan 'çok sayıda insanı vuracağını' dile getiren Medvedev, Kırgızistan Devlet Başkanı Sooronbay Jeenbekov ve Başbakan Muhammetkalıy Abılgaziyev ile Kırgızistan’in gözaltına alınması konusunu konuşmak istediğini söyledi.

 
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hadi

Fetö'nün ilk darbesi kırgızistanda olacak dikkat et atambayev dendiğinde tambir SALAK karşılık vermişti,şimdi ye yiyebildiğin kadar,adammı oldun.!!!!!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23