• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Sadakataşı’ndan Lübnan’a Ramazan yardımı

Yeniakit Publisher
2019-05-10 18:48:00 - 2019-05-10 19:27:06
Sadakataşı’ndan Lübnan’a Ramazan yardımı

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte çalışmalarına başlayan Sadakataşı Derneği Lübnan’da bir dizi yardım faaliyetinde bulundu.

Sadakataşı Derneği Ramazan ayıyla birlikte yardım çalışmalarına başladı. Dernek "Kardeşlikte Ramazan gibi olalım" çağrısıyla başta Türkiye ve Gazze olmak üzere 25 ülkede yardım çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Ramazan yardımları kapsamında Lübnan'da bulunan Sadakataşıyardım ekibi Fetih-Der'in destekleriyle Trablusşam,Tebariye, Beyrut, Kıtırmaye, Suriyeli mültecilerin yaşadığı Arsal kampı ve Filistinli mültecilerin yaşadığı Burj El Barajne kampında yardıma muhtaç ailelere Ramazan kumanyası, zekât ve bayramlık hediyeler dağıtımı gerçekleştirdi. Kıtırmaye'de yaşayan yetim ailelerine iftar yemeği verildi.

Yardım faaliyetlerine Beyrut Büyükelçisi Hakan Çakıl, Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, Fetihder Başkanı Yılmaz Bulat, Sadakataşı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ağırman, Sadakataşı Hanımlar Komisyonu başkanı Büşra Çevik ve yardım gönüllüleri katıldı.

1000 aileye Ramazan kumanyası
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Hayırseverlerin bağışlamış olduğu içinde çay, yağ, şeker, un, pirinç, bulgur, konserve ve kahvaltılık gıda bulunan Ramazan kumanyalarını Trablusşam, Burj El Barajne ve Arsal'da bulunan çadır kentlerde yaşayan 1000 aileye ulaştırarak mazlumların bir aylık gıda ihtiyaçları karşılandı.

Mülteci ve yetim çocuklara bayramlık

Dernek Kıtırmaye ve Burj El Barajne 'de yaşayanyüzlerce mülteci ve yetim çocuğa bayramlık kıyafet ve oyuncak hediye ederek Ramazan mutluluklarına ortak oldu. Derneğin 2017 yılında açmış olduğu ve 200 öğrencinin eğitim gördüğü El Aksa Anaokulu'na 6 eğitim televizyonu hediye edilerek öğrencilerin daha kolay şekilde ders işlemeleri sağlanacak.

Mültecilere zekât dağıtımı ve iftar

Dernek yardım çalışmalarının devamında Burj El Barajne kampında yaşayan Filistinli mültecilere 60 bin TL zekât ve 15 ton zeytin dağıtımı gerçekleştirdi. Kıtırmaye bölgesinde Lübnanlı, Filistinli ve Suriyeli yetim ailelerine 350 kişilik iftar yemeği verildi.

Sadakataşı Derneği başkanı Kemal Özdal yardımlar sonrası yatığı açıklamada ‘‘Mülteci kamplarında insani durum içler acısı vaziyette insanlar en temel ihtiyaçlarından mahrum durumda. Burada yaptığımız yardımlarla bir nebze olsun mazlumların yarasına su serpmiş olduk. Bölgeye düzenli yardım ulaştırmamız gerekiyor.'' İfadelerini kullandı.

Destek olmak için;

Sadakataşı Derneği'nin sürdürdüğü Ramazan yardımlarına destek olmak için İFTAR yazarak 2989'a SMS atabilir, www.sadakatasi.org.tr adresinden banka hesap numaralarına erişebilir ve online bağış yapabilirsiniz. Yardımlar hakkında detaylı bilgi alabilmek için 0216 614 04 61 numaralı telefon numarasından dernek yetkililerine ulaşabilirsiniz.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23